Мед Атлант

В Івано-Франківську обговорюють перспективи розвитку місцевого самоврядування в контексті реформ

Про особливості формування бюджету на 2018 рік та розвиток місцевого самоврядування в контексті реформ говорять сьогодні, 28 листопада, в Івано-Франківську під час засідання регіональної платформи.

У залі засідань Івано-Франківської облдержадміністрації  у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) з ініціативи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України проходить засідання регіональної платформи «Розвиток місцевого самоврядування в контексті реформ. Особливості формування бюджету на 2018 рік».

У заході беруть участь народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики Юрій Соловей, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, міські, селищні та сільські голови, очільники ОТГ, представники обласної ради та облдержадміністрації.

Виконавчий директор ІФ РВ АМУ Юрій Стефанчук зазначив, що від того, як розвиватиметься місцеве самоврядування в частині делегованих повноважень, залежатиме життя в тому чи іншому населеному пункті.

Процес децентралізації передбачає делегування повноважень держави на місця. Тому потрібно будувати нову співпрацю на державному та обласному рівні із громадами, – каже Юрій Стефанчук.

Міський голова Руслан Марцінків звернув увагу на те, що держава дедалі більше делегує повноважень громадам, проте вони не повною мірою підкріплені грошима.

Парламентар Юрій Соловей переконаний, що влада має докласти максимум зусиль, щоб пришвидшити децентралізацію – як найефективнішу реформу держави.

Розвиток громад неможливий без законодавчих змін з приводу додаткового фінансування та пріоритетності розгляду важливих питань щодо їхнього функціонування. Тому передовсім ці питання має розглянути парламент на найближчій сесії, – вважає Соловей.

Читайте також: В Івано-Франківську ОТГ увійдуть 16 навколишніх сіл

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...