Мед Атлант

Місцева прокуратура виявила порушення у закупівлі палива для облдержадміністрації

Івано-Франківською місцевою прокуратурою у ході опрацювання системи державних закупівель встановлено, що у січні 2017 року Господарським підрозділом господарського управління Івано-Франківської обласної державної адміністрації було розпочато процедуру закупівлі товару «Нафта і дистиляти (бензин А-92, А-95 та дизельне паливо)».

Згідно реєстру отриманих тендерних пропозицій учасниками торгів були: ТОВ «Нафтотрейд Ресурс» з первинною пропозицією 661 958 грн. та остаточною пропозицією 651 008 грн.; ПП «ОККО-Бізнес Контракт» з первинною пропозицією 664 358 грн. та остаточною пропозицією 653 408 грн.

Відповідно до протоколу засідання тендерного комітету одноголосним рішенням визнано ПП «ОККО-Бізнес Контракт» переможцем відкритих торгів на закупівлю палива та прийнято рішення про укладення договору на постачання палива на 2017 рік з переможцем торгів, — йдеться у звіті про результати діяльності Івано-Франківської місцевої прокуратури .

Однак, Івано-Франківською місцевою прокуратурою встановлено, що рішенням адміністративної колегії Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 07.02.2017 № 5 р/к визнано, що приватне підприємство «ОККО – Бізнес Контракт» вчинило порушення законодавства про захист економічної конкуренції, за що було накладено штраф у розмірі 68 тис. грн.

При цьому, незважаючи на наявність рішення про притягнення ПП «ОККО – Бізнес Контракт» до відповідальності за порушення вищевказаних норм Закону України «Про захист економічної конкуренції» в порушення ст. 17, п. 7 ст. 28 Закону України «Про здійснення державних закупівель», Господарський підрозділ господарського управління Івано-Франківської обласної державної адміністрації визнав переможцем відкритих торгів ПП «ОККО – Бізнес Контракт»  та  укладено договір на загальну суму 653 408 грн.

За інсайдерською інформацією, в господарському підрозділі ОДА було проведено службове розслідування, яке не виявило порушення законодавства. Також варто зазначити повідомити, що ПП «ОККО – Бізнес Контракт» подало позов до Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України щодо визнання недійсним частково недійсним рішення Адміністративної колегії. У результаті  Господарський суд Львівської області задовільнив позов повністю, відтак скасував штраф у сумі 68 тисяч гривень та визнав недійсним рішення щодо порушення компанією законодавства.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...