Мед Атлант

Власники “картки франківця” зможуть безкоштовно користуватись громадським транспортом

Сьогодні, 26 лютого, в мерії відбуваються громадські обговорення проекту рішення виконкому про тариф на проїзд у громадському транспорті.

Розробник проекту – управління транспорту та зв’язку Івано-Франківської міської ради.  Проект рішення передбачає розширення кола пільгових пасажирів. Зокрема, власники картки франківця зможуть безплатно їздити у міському пасажирському транспорті.

Безплатно проїхатись у міських маршрутках та тролейбусах можна буде з 10.00 год. до 16.00 год. без обмежень. А до 10.00 год. та після 16.00 год. пільга діятиме тільки для трьох власників картки в транспорті. Гроші за пільговиків перевізникам не компенсуватимуть. Однак, в перспективі управління працюватиме над системою компенсації. Для цього слід знати точну кількість пільговиків.

Комунальне підприємство “Електроавтотранс” має забезпечити безоплатне перевезення пенсіонерів та пільгових категорій громадян при наявності посвідчення, яке надає право безкоштовного проїзду та картки іванофранківця в електротранспорті без обмежень.

З Департамент соціальної політики погоджено, що до 15 квітня видача карток буде зобов’язана в повному обсязі. Виходячи з цієї логіки, умови проїзду за наявності картки, будуть діяти з 15 квітня, —  зазначив Олег Ганчак.

Аби скористатись безкоштовним проїздом, водію слід продемонструвати і картку, і посвідчення пенсіонера чи пільговика. На даний момент, роздано близько 7-ми тисяч карток. Над карткою також обіцяють працювати, зокрема, зробити їх персоналізованими. Планують, аби в майбутньому власники мали можливість навіть отримувати субсидію на неї.

До слова, за допомогою картки окремі соціальні верстви населення можуть отримати знижки в магазинах на продукти місцевого виробника. З 1 серпня минулого року нею також можна скористатися в аптеках і кінотеатрі. Нещодавно власникам “Картки франківця” запропонували пільги на ритуальні послуги.

Нагадаємо, франківські перевізники вимагали підняти вартість проїзду до 5 гривень. У маршрутках навіть з’являлись повідомлення про можливий страйк перевізників.  Натомість, мер міста неодноразово наголошував про свою категоричність щодо підняття підняття вартості проїзду в приватному транспорті.

Читайте також: Стало відомо, коли українським силовикам підвищать пенсії 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...