Мед Атлант

Івано-Франківськ стане першим містом, де буде впроваджено енергосервіс в бюджетних закладах

Члени виконавчого комітету міської ради прийняли рішення про закупівлю енергосервісу для бюджетних установ міста. Проект вносять як результат підписаного меморандуму між міською радою та Державним агентством з енергоефективності.

Згідно з рішенням буде оголошено тендер, де суб’єкти пропонуватимуть свої послуги з економії енергоресурсів у визначених бюджетних будівлях за власні кошти. Перемогу в тендері отримає той, хто запропонує більшу економію. Місто на його реалізацію не витрачатиме жодної копійки, повідомляє прес-служба МВК.

За словами директора департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайла Смушака, цей крок – це такий собі експеримент. Він не передбачає жодних фінансових витрат чи ризиків з боку міського бюджету.

До участі в тендері допускаються всі суб’єкти, які займаються управлінням з енергозбереження, і які виявлять бажання реалізовувати свої проекти власним коштом. Прибутком для цих надавачів послуг стане відсоток економії за певного визначеного часу. Після використання визначених одиниць виміру енергоносіїв, реалізований проект вже дає реальну економію місту. Навіть якщо переможець тендеру встановлює власним коштом обладнання, але фактичної економії немає, то місто нічого не компенсує, — пояснив Михайло Смушак.

Таким чином, наше місто стане пілотним із запровадження енергосервісу в бюджетних закладах міста. Адже поки в Україні ще немає таких реалізованих проектів. Поки серед об’єктів енергосервісу визначено 7 адрес: ЗОШ № 21, 28, 24, 18, 10, 19 та «Школа-гімназія №3».

Читайте також:Еко-енергія. Франківцям пропонують халявні кредити на енергозберігаючі технології

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...