Мед Атлант

П’янка й сварки: у суді допитують свідків у справі Булієнка, якого обвинувачують у вбивстві співмешканки

МІСТО писало, що 19 грудня в Івано-Франківську сталася шокуюча трагедія . Чоловік відлупцював жінку до втрати свідомості. За декілька днів вона померла у лікарні. Сьогодні в Івано-Франківському міському суді розглядають справу по обвинуваченню у вбивстві Максима Булієнка.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 121 (“Умисне тяжке тілесне ушкодження”) Кримінального кодексу України, що спричинили смерть потерпілої. Справу розглядає суддя Наталія  Деркач, прокурором ж є Юрій Харун.

У березні  засідання перенесли,  бо адвокат обвинувачуваного Любомир Ярицький подав клопотання, аби відкласти справу. Відзначимо, що до справи додали цивільний позов від потерпілої (мати вбитої – ред.) на відшкодування моральної шкоди, розмір якої складає близько чверті мільйона гривень.
Попереднє судове засідання перенесли, бо матері потерпілої стало погано при свідченнях. Жінка розповідала, що Булієнко взяв її дочку в рабство.

7 травня судді продовжили слухання свідчень потерпілої Нелі Щеглової (Ред.-Матері убитої). Щеглова розповіла, як дізналась про смертельне побиття рідної дочки.

Сьогодні, 27 червня, суддя слухала свідків. Першим свідком став господар квартири, де трапилась трагедія.

Троє людей прийшли до мене у гості. Ми трохи посиділи і вони пішли в магазин по алкоголь. У той вечір ми дещо випили. 1,5 літри горілки на чотирьох. Наступного ранку я прокинувся через сварку, – каже свідок.

За його словами, жодних подробиць сварки він не пам’ятає, однак пізніше почув прохання про допомогу від постраждалої. Чоловік побачив її у кімнаті на дивані. Довелось викликати карету швидкої допомоги.

Чоловік стверджує, що жодних подробиць побиття він не знає.

Наступним свідком став син власника квартири. Хлопець розповів, що під час розпивання алкоголю підозрюваному стало погано. Решту компанії спробували допомогти йому допомогти таблетками та водою.

Перший випадок конфлікту трапився через те, що за словами підозрюваного, потерпіла відмовилась йому допомагати, – каже молодий хлопець.

Він додає, що пізніше потерпіла покликала його на допомогу і заявила, що її побив підозрюваний.

На її лиці була гематома, дівчина скаржилась на біль у грудях, – згадує свідок.

Після допиту двох свідків суддя відклала розгляд справи на 22 серпня.

Нагадаємо, що між 29-річним жителем міста Івано-Франківська та його співмешканкою виник конфлікт, у ході якого зловмисник наніс потерпілій численні удари в область голови та тіла, від яких остання через декілька днів померла в лікарні.

За клопотанням прокуратури в ході досудового розслідування молодику 24 січня було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Щодо відповідальності, то попередньо вона обурила мешканців міста. Адже підозрюваному хотіли обрати пом’якшений запобіжний захід. Проте за день до суду слідчі з прокуратурою таки передумали – перекваліфікували статтю за вчинений злочин на більш тяжчу. 

Додамо, що напередодні наші кореспонденти для сюжету спілкувалися з родичами померлої, а родичі підозрюваного так і не вийшли на зв’язок і двері не відчинили. Після засідання по обранню міри запобіжного заходу між матерями померлої і підозрюваного виник конфлікт, який мало не переріс у бійку.

Родичі покійної жінки пояснили, що дочка мала хорошу і прибуткову роботу, а коли зв’язалася з Болієнком, то втратила все…Навіть життя.  Батьки померлої хочуть, щоб співмешканець відповів за вчинене. Переконані, що його родичі, які працюють у судах, можуть стати на заваді.

Більше — у відеосюжеті: Суд над підозрюваним у вбивстві франківки завершився сваркою матерів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...