Мед Атлант

Громада власноруч облаштовує сквер на скандальній ділянці поблизу школи №24

Мешканці мікрорайону Пасічна, котрі проти забудови зеленої зони поблизу школи №24, висадили дерева на скандальній ділянці.

Як відомо, між мешканцями прилеглих до школи будинків та БК “Вертикаль” точиться війна за клаптик зеленої зони. На території, що належить СБУ, забудовник має намір збудувати дві “висотки” з 10% квартир для працівників органу. Втім, мешканці категорично проти. За їх переконанням, на місці будівництва має бути сквер.

Минулого тижня в мерії засідала робоча група  разом із заступником міського голови Олексієм Кайдою, представниками СБУ, будівальної компанією та обуреною громадою. Тоді “Вертикалі” заборонили розпочинати будь-які роботи до поступлення дозвільних документів. Втім, вчора, 11 липня, франківці зафіксували на скандальній ділянці робітників, які зрізали дерева.

При цьому, прибували машини з чоловіками спортивної тілобудови. Громада вирішила, що це початок підготовчих робіт. Тоді дорослі та малі взялись за лопати та самотужки висадили дерева. Паркан, яким забудовник відмежував територію СБУ, мешканці обклеїли символічними плакатами.

Сьогодні, 11 липня, жителі продовжать облаштовувати та прикрашати свій міні-сквер. Планують разом із дітками розмалювати шини, у яких висадили саджанці рослин.

Як писало МІСТО, кілька днів тому на скандальній земельній ділянці біля школи №24, де місцеві мешканці хотіли облаштувати сквер, будівельна компанія “Вертикаль” почала зводити паркан. Аби перешкодити роботам, близько трьох десятків жителів прилеглих будинків перекрили заїзд для техніки будівельної компанії. А вчора, 4 липня, громада блокувала рух на одній з центральних вулиць міста – Галицькій. 

Нагадаємо, на Пасічній франківці борються із забудовником за клаптик зеленої зони. Будівельна компанія “Вертикаль” має намір забудувати землю двома десятиповерхівками. Натомість, мешканці прилеглих будинків проти будівництва, хочуть бачити на спірній території сквер. 

Після буремних громадських обговорень, що відбулись   18  червня, що відбулись  з народним обранцем Андрієм Строїчем та представниками будівельної компанії “Вертикаль,  жителі району прийшли на сесію міської ради. Тоді мер Івано-Франківська Руслан Марцінків підтримав громаду  та ініціював створення робочої групи задля вирішення проблеми. 

Читайте також: У Франківську затримали жебрака, який “кидався” на полісменів та називав себе бійцем АТО. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...