Мед Атлант

Свідкам ДТП, яку під Бурштином вчинив найімовірніше нетверезий поліцейський, погрожують. ВІДЕО

Аварія за  участю поліцейського сталася  близько опівночі  7 липня. ДТП вчинив правоохоронець, найімовірніше у нетверезому стані. Наразі відкрито кримінальне провадження,  а також  проводиться службова перевірка. Свідки аварії запевняють, що їм погрожують.

Нагадаємо, аварія сталася близько 23:10 у селі Дем’янів, що в Галицькому районі. На дорозі зіткнулися автомобілі “Форд Ескорт” та “Фіат Скудо”. За попередніми даними, “Форд Ескорт” обганяв авто і врізався в “Фіат Скудо”. Остання машина  перекинулася і  злетіла у кювет. В ДТП травмувалися двоє чоловіків: 1973 року народження та 1989 року народження. Наразі у  бурштинській лікарні   лише правоохоронець. У нього черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій грудної клітки   та інших частин  тіла. Інший потерпілий   від  госпіталізації  відмовився.

МІСТУ з власних джерел відомо, що аварію вчинив начальника сектору організації діяльності груп реагування патрульної поліції (ГРПП) Галицького відділення поліції Тисменицького відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області.  Це старший лейтенант поліції Ростислав Іроденко. Це  підтверджує і декларація поліцейського. До речі, авто на  нього не зареєстроване.

На фото Ростислав Іроденко

У прес-службі ГУНП в Івано-Франківській області МІСТУ підтвердили, що аварію  вчинив  правоохоронець. Кажуть, був не під час  служби   і  не на службовому автомобілі. Чи   був п`яний – станом на 13 липня інформація невідома, бо експертиза   ще триває. У поліції запевняють, що результати повідомлять додатково.

Проте сьогодні, 13 липня, до МІСТА звернулися свідок автопригоди. Олег Британ каже, що їхав позаду з дружиною. Бачив, як автомобіль “Форд Ескорт”  здійснює небезпечні  маневри.  Перед ДТП водій ледь не врізався в  інші машини.

Їхав по всій дорозі, а на мості біля БуТЕС взагалі ледь не вилетів з дороги. Потім уже сталася аварія. Ми підбігли до машини, бо водій-правоохоронець кликав на допомогу. Коли намагалися витягувати з машини, помітили, що це поліцейський. При собі мав спецзасоби. Шукав зброю, але так і не знайшов  у машині, – пригадує день аварії свідок.

В середу, 11 липня,  пізно ввечері до дружини  Олега, яка також стала свідком  аварії, зателефонували. Незнайома жінка вимагала, щоб з мереж видалити відео з місця аварії і не брехати. Олег Британ впевнений, що  дзвонила сестра поліцейського. Сам  ж чоловік наголошує, що відзняв багато, але жодного відео не публікував і тільки після погроз передумав.

Ми дійсно мали відео. Не хотіли його публікувати,  адже триває слідство. Родичка по  телефону сказала моїй дружині: “В знаєте, що з вами може бути”? Мені було достатньо, щоб поліцейського звільнили і визнали нетверезим, як то і було на момент ДТП. Тому відео не публікував. Після погроз змінив думку. На відео чути,  як медичний працівник каже, що воді нетверезий. Не розумію, чому поліція так довго  не може сказати про результати, якщо кров у двох водіїв відбирали.

Нашим журналістам вдалося поспілкуватися з сестрою правоохоронця. Жінка не заперечує, що телефонувала до свідків. Каже, що свідки намагаються оббрехати їх родину. Пояснює, що ніхто нічого приховувати  не буде. Мовляв, їхав нетверезим  – буде відповідати. Для родини найголовніше, аби потерпілий поліцейський одужав. Наголошує, що погроз  не було, а лише прохання забрати відео з мереж.

Відео: Maxim Porohnya

Довідково:

ч.  1   ст. 286 ККУ

Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспорт-, ним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження,- карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...