Мед Атлант

Оприлюднено розклад сеансів фільмів просто неба у Палаці Потоцьких. ВІДЕО

Як писало МІСТО, незабаром у Франківську транслюватимуть кіно під відкритим небом.

Впродовж 7-8 серпня, в Палаці Потоцьких  показуватимуть фільми під відкритим небом.

Кіносеанс відбудеться за сприяння Державного агентства України з питань кіно. Тож на захід запросять й представників даного органу.

Франківці матимуть змогу просто неба переглянути  українські фільми.

У вівторок, 7 серпня транслюватимуть такі кінокартини:

20:00 – “Сторожова Застава” –  український пригодницький фільм-фентезі, знятий за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського. Фільм розповідає про сучасного школяра Вітька, який через загадковий портал часу потрапляє у минуле — на тисячу років назад.

21:30 – “Будинок Слово” – український повнометражний документальний фільм 2017 року, знятий режисером Тарасом Томенком. Українська прем’єра стрічки відбулася 27 жовтня 2017 року в Харкові. Фільм брав участь в офіційній конкурсній програмі 33-го Варшавського міжнародного кінофестивалю 2017 року.

У 2018 році стрічка отримала українську національну кінопремію “Золота дзиґа” в категорії “Найкращий документальний фільм”.

23:00 – “Кіборги” –  український повнометражний художній фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва за сценарієм Наталії Ворожбит про оборону Донецького аеропорту під час війни на Донбасі.

У середу, 8 серпня, на широких екранах під відкритим небом покажуть:

20:00 – “Микита Кожум’яка” – український 3D-анімаційний фільм-фентезі, знятий Мануком Депояном за мотивами однойменної казки Антона Сіяніки. Прем’єра стрічки в Україні відбулась 13 жовтня 2016 року. Фільм розповідає про хлопчика Микиту, який повинен врятувати світ людей і світ магії від відьми.

21:30 –  “Жива ватра” – український мистецький документальний фільм режисера Остапа Костюка. Фільм розповідає про життя вівчарів українських Карпат і долю традиційного ремесла в контексті сучасного світу.

23:00 –  “Червоний” –  український історичний фільм, однойменна екранізація роману Андрія Кокотюхи. 1947 року до ГУЛАГу потрапляють двоє українців. Головний герой — воїн УПА Данило Червоний. Інший українець — Віктор Гуров, радянський льотчик з Чернігова, літак якого було збито над позиціями ворога і його вважають дезертиром, який був у полоні. Гуров вважає Сталіна героєм і вірить у те, що військовий суд помилився. Обидва герої мусять пройти крізь пекло і нелюдські умови каторги, переслідування кримінальних ватажків, підлість, зраду і відчай.

Читайте також: Прикарпатця посадили на три місяці за розмальовування будинків свастиками

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...