Мед Атлант

Ми боїмося за життя наших сімей, — активісти, що виступають проти забудови у Пасічній

Сьогодні, 31 серпня, в Івано-Франківську жителі мікрорайону Пасічна розповіли про погрози, які їм надходять за перешкоджання будівництву БК “Вертикаль”.

За рішенням міської ради було створено робочу групу, до якої увійшли чиновники та представники громади, зауважив представник громади Захар Голей.

Наша громада змушена була звернутися до уповноваженого з прав людини. Ми не раз зверталися з вимогою проконтролювати рішення про забудову, на жаль, все зводиться до того, що зробити ніхто нічого не може. Була проведена зустріч в СБУ. Коли йшла мова на заміну ділянки на аналогічну на вулиці Ребета, мер і його заступник в один голос заявили, що це проблематично. Ми робимо висновки, що ні обрана влада, ні депатраменти не зацікавлені у відстоюванні інтересів громади.

Одному із активістів, Олексію Себрову, погрожували фізичною розправою, якщо він не припинить свою діяльність щодо перешкоджання забудові. Погрози надійшли й на адресу родини активіста.

Я благаю про допомогу поліції і журналістів. Сподіваюся, що розголос стане на заваді шантажу інших активістів.

Про погрози говорить і інший активіст. Обоє висловлюють побоювання за життя і здоров’я своїх сімей.

Нагадаємо, на Пасічній франківці борються із забудовником за клаптик зеленої зони. Будівельна компанія “Вертикаль” має намір забудувати землю двома десятиповерхівками. Натомість, мешканці прилеглих будинків проти будівництва, хочуть бачити на спірній території сквер. 

Після буремних громадських обговорень, що відбулись   18  червня, що відбулись  з народним обранцем Андрієм Строїчем та представниками будівельної компанії “Вертикаль,  жителі району прийшли на сесію міської ради. Тоді мер Івано-Франківська Руслан Марцінків підтримав громаду  та ініціював створення робочої групи задля вирішення проблеми. 

Як писало МІСТО, на скандальній земельній ділянці біля школи №24, де місцеві мешканці хотіли облаштувати сквер, будівельна компанія “Вертикаль” почала зводити паркан. Аби перешкодити роботам, близько трьох десятків жителів прилеглих будинків перекрили заїзд для техніки будівельної компанії. 4 липня громада блокувала рух на одній з центральних вулиць міста – Галицькій. 10 липня мешканці мікрорайону Пасічна висадили дерева на скандальній ділянці. За декілька днів дерева вирвали з корінням.  16 липня громада перекрила вулицю Галицьку. Адже перед перекриттям, у школі №24, яка знаходиться поблизу скандальної ділянки землі, мешканці чекали міського голову Руслана Марцінківа, щоб обговорити проблему. Але мер не прийшов, а призначив зустріч ввечері. 

Читайте також: На Пасічній франківці борються із забудовником за клаптик зеленої зони. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...