Мед Атлант

Франківськ підписав угоду про співпрацю з Черніївом. ФОТО

Івано-Франківськ підписав угоду про співпраці з селом Черніїв.

Про це повідомив Руслан Марцінків у Facebook.

Ми підписали угоду про співпрацю і це перший крок до перспективного об’єднання. Там вказані конкретні речі, які хочуть бачити обидві сторони. В селі активно займаються благоустроєм, ремонтом доріг, місто сприятиме. Ще один напрям співпраці – соціальні послуги, серед цього і пільговий проїзд в міському транспорті, – зазначив міський голова.

Міський голова також зазначив, що черніївське кладовище буде виключно для мешканців села. Земельні питання вирішуватимуться на громадській раді після створення ОТГ.

Місто зацікавлене в розширенні території, інфраструктури. Черніїв є важливим селом, тут, приміром, знаходиться водозабір для “Водоекотехпрому”. Тому співпраця має бути вигідною і місту, і селу! – підкреслив Руслан Марцінків.

Нагадаємо, 26 лютого, в Івано-Франківському Центрі розвитку місцевого самоврядування презентували проект Статуту Івано-Франківської ОТГ. Директор центру Руслан Панасюк розповів, що статут врегулює правовідносини між учасниками об’єднання, захищатиме села і гарантуватимете дотримання іх прав у складі Івано-Франківськоі міськоі громади. Також він передбачатиме обов’язки кожного учасника об‘єднання. Руслан Марцінків зазначив, що хотів, щоб цей статут розробили європейські фахівці.

Читайте також: Франківська ОТГ: що про це думають люди.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...