Мед Атлант

На матч прогнозовано має прийти 7-8 тисяч людей: у Франківську обговорили деталі майбутнього міжнародного матчу

Як раніше повідомляло МІСТО, 23 травня о 18:00 на стадіоні “Рух” ФК “Прикарпаття” зіграє товариську гру із португальською “Брагою”.

Матч відбудеться в рамках партнерства між містами. Три роки тому в місті Брага було підписано угоду про партнерство з Івано-Франківськом.

Ми давно мріяли про такий матч. У нас хороші традиції. Тому для нас надзвичайно важливо, що такий матч відбувається, адже команда відновилася 3 роки тому. Сьогодні ми змагаємось у першій лізі, але в 90- роках команда була в прем’єр лізі. Але дня нас дуже приємно, що ви з нами і спорт є для всіх, – зазначає Руслан Марцінків.

Учасники конференції обмінялися футболками з логотипами команд. Це своєрідне послання миру, практики спорту та розвитку відносин між містами, зауважив тренер команди ФК “Прикарпаття”.
Також в символічній формі представники закордонної команди вручили маленькому хлопчику, який був на конференції, фірмовий шарф та футболку.

Але в першу чергу я хотів би привітати команду та тренера, які домовились про такий матч. Наша команда грає тільки з місцевими футболістами і займає третє місце після київського “Динамо” та “Шахтаря” за гдядацькою аудиторією. Я думаю завтра буде багато глядачів.  Це хороше свято для наших мешканців і нехай переможе сильніший, – розповідає Володимир Ковальов, тренер команди ФК “Прикарпаття”.

Тренер “Браги” зазначив, що директор їхнього футбольного клубу робить акцент на формуванні молодих команд.

Ми тут, як команда футбольна, але також важливою ми вважаємо і соціальну складову.  Нам було дуже приємно, коли нас зустріло багато дітей. Завтра буде грати команда середнього віку, тому що директор робить великий акцент на формуванні молодих команд. Ми будемо грати для того, щоб перемогти, хоча результат для нас немає такого значення. Ми дуже дякуємо за прийом і дуже раді бути тут, – зазначає головний тренер ФК “Брага”.

Капітан команди “Брага” зазначив, що дуже радий бути тут.

Для нас честь і гордість бути присутніми тут. Ми знаємо, що футбол це дуже важливий вид спорту. Тому ми, хоча ми тут для того, щоб виграти, ми знаємо, що мета цієї гри зовсім інша. Ми розуміємо важливість нашої присутності, – говорить капітан команди “Брага” Уілсон Бруно.

Довідково:

“Брага” –  португальський професійний футбольний клуб з Браги,заснований 19 січня 1921 року. Гостей приймає на арені «Брага Мунісіпал», що вміщує 30 286 глядачів. «Брагу» іноді називають «Арсеналістас Міньйотус» через схожість форми на форму лондонського «Арсеналу», за що вона і отримала своє прізвисько «каноніри».

Кращим результатом у чемпіонаті Португалії є 2-ге місце в сезоні 2009/10. «Брага» дворазовий переможець Кубка Португалії і фіналіст Ліги Європи сезону 2010/2011.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...