Мед Атлант

З Великобританії у Надвірну доправлять тіло відомого співака

7 вересня у  Великобританії помер відомий співак-бандурист, громадський діяч родом з Прикарпаття Володимир Луців.

Пан Володимир був почесним громадянином міста Надвірна. Співак хотів, щоб його поховали в місті, де він народився.

Тож 26 вересня з Лондона до Надвірної привезуть тіло Володимира Луціва.

Провести в останню путь відомого співака можна буде з 8.00 до 13.00 год. в четвер, 26 вересня, в клубі “Нафтовик” НГВУ “Надвірнанафтогаз”.

Похорон відбудеться о 13.00. год.

Як прощалися з маестро, читайте у новині: На Івано-Франківщині попрощалися з відомим співаком-бандуристом Володимиром Луцівим.

Довідково.

Народився Володимир Луців у 1929 році у м. Надвірна. Від матері Юлії Луців, котра дуже гарно співала і грала на гітарі, успадкував голос, який супроводжував його по світі. У 1944-му 14-літнім юнаком опинився у Польщі, а вже восени того ж року працював в Німеччині.

Після війни п. Луців вступив до української гімназії. У 1946-му грав у капелі бандуристів під керівництвом відомого кобзаря Григорія Назаренка, який зродив у нього любов до бандури. У 1948-му переїхав до Англії. Три роки працював на текстильній фабриці та брав приватні лекції співу. Після трьох років праці за контрактом поїхав до Лондона і вступив до консерваторії «Трійці». Після двох років навчання переїхав у Рим, де після успішної здачі вступних іспитів став студентом консерваторії Св. Кекилії з призначенням стипендії.

Впродовж 5-ти років навчання виступив із близько 16-ма концертами у Римі, Неаполі, Таранто (Катанії) тощо, по радіо і телебаченню, а також у Римській Академії Св. Кекилії. Оволодів англійською, німецькою, італійською, польською, російською та частково французькою мовами.

Мистецький внесок Володимира Луціва у популяризацію українського мистецтва і культури у світі – неоцінений. Виступи у багатьох країнах світу: США, Канаді, Австралії, Німеччині, Італії, Нідерландах, Бельгії, Австрії, Швеції, зокрема, і в рідній Україні. Два великих концерти та спільні хори для Архієрейської Служби Божої у Соборі св. Петра у Римі, з нагоди 1000-ліття Хрещення України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...