Мед Атлант

Суд Астанова перенесли: не з’явилися двоє захисників та перекладач

Сьогодні, 1 жовтня, у Борогодчанському суді відбулося засідання у справі Астанова.

У Богородчанському суді справу веде колегія суддів Шишко, Круль та Рибка. На минулому засіданні захисники Астанова просили обрати для нього нічний арешт, аби він міг відновитися на навчанні.

Також захисник Астанова Розметов надав документи, які нібито підтверджують те, що хлопцеві потрібен дозвіл на відвідування лікаря. А ще він попросив повернути обвинувальний акт прокурору для усунення неточностей, інформує “Галицький кореспондент”.

На думку адвокатів, обвинувальний акт не відповідає вимогам процесуального закону. Клопотання про повернення справи суд відхилив, адже вважає, що в цьому не має підстав.

Сьогодні на засідання не з‘явився перекладач та два із трьох захисників Астанова. Один із захисників попросив відкласти засідання, із цією думкою погодився також прокурор. Суд вирішив відкласти засідання, та провести його 17 жовтня об 11:00.

Нагадуємо, справа почалася з того, що 24-річна студентка з Болгарії тимчасово проживала в Івано-Франківську та навчалася на 4-му курсі стоматологічного факультету ІФНМУ. Вона 1 червня пішла з дому та не повернулася. Подруга дівчини розповіла, що востаннє Еля Зію бачили в хлопця. Напередодні, 31 травня, студентка хотіла розлучитися з своїм хлопцем. Опісля – зникла. У квартирі хлопця і дівчини правоохоронці провели обшук, але Еля Зію не знайшли. У поліцію друзі повідомили лише 5 червня, бо шукали самостійно. Від 5 червня тривають розшукові заходи правоохоронців. Майже тиждень правоохоронці шукали її всюди: опитували свідків знайомих і сусідів.

12 червня стало відомо, що поліцейські знайшли тіло дівчини на Рогатинщині. Серед головних підозрюваних – хлопець-іноземець Ельдар Астанов. Відтак, у той же день під міським відділком поліції зібралися друзі і знайомі підозрюваного. 

 5 вересня цього року колегія суддів, яка розглядади справу в Івано-Франківському міському суді, заявила про самовідвід. Тепер справу розглядають у Богородчанському районному суді.

Читайте також: В Апеляційному суді пояснили, чому Ельдара Астанова випустили із СІЗО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...