Мед Атлант

Астанов залишається під домашнім арештом

Ельдару Астанову продовжили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на 2 місяці.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Богородчанського районного суду. Також під час судового засідання досліджували докази у справі підозрюваного та розглядали клопотання туркмена щодо отримання дозволу на медичне обстеження, пишуть “UA: Карпати”.

На початку засідання захисник Ельдара Астанова Ровшанбек Розметов подав клопотання про відвід суддів. Колегія суддів, порадившись на місці, відхилила це клопотання, зіславшись на те, що це повторна заява на відвід, і вона має ознаки зловживання.

Прокурор Сергій Боровик наполягав на тому, аби почати досліджувати документи і речові докази. Сторона захисту подала два клопотання щодо недопустимості доказів через те, що вони здобуті незаконним шляхом.

Прокурор запропонував продовжити запобіжний захід, який 23 листопада завершується. Сторона захисту попросила змінити цілодобовий домашній арешт на нічний.

Колегія суддів продовжила запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту ще на 2 місяці.

Наступне судове засідання відбудеться 27 листопада.

Нагадаємо, справа почалася з того, що 24-річна студентка з Болгарії тимчасово проживала в Івано-Франківську та навчалася на 4-му курсі стоматологічного факультету ІФНМУ. Вона 1 червня пішла з дому та не повернулася. Подруга дівчини розповіла, що востаннє Еля Зію бачили в хлопця. Напередодні, 31 травня, студентка хотіла розлучитися з своїм хлопцем. Опісля – зникла. У квартирі хлопця і дівчини правоохоронці провели обшук, але Еля Зію не знайшли. У поліцію друзі повідомили лише 5 червня, бо шукали самостійно. Від 5 червня тривають розшукові заходи правоохоронців. Майже тиждень правоохоронці шукали її всюди: опитували свідків знайомих і сусідів.

12 червня стало відомо, що поліцейські знайшли тіло дівчини на Рогатинщині. Серед головних підозрюваних – хлопець-іноземець Ельдар Астанов. Відтак, у той же день під міським відділком поліції зібралися друзі і знайомі підозрюваного. 

24 липня Астанова випустили з СІЗО під домашній арешт. 

5 вересня цього року колегія суддів, яка розглядади справу в Івано-Франківському міському суді, заявила про самовідвід. Тепер справу розглядають у Богородчанському районному суді.

Читайте також: В Апеляційному суді пояснили, чому Ельдара Астанова випустили із СІЗО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...