Мед Атлант

Астанов залишиться під цілодобовим домашнім арештом

Сьогодні, 24 грудня, відбувся суд у справі Ельдара Астанова, якого підозрюють у вбивстві болгарської студентки.

Нагадаємо, цілодобовий домашній арешт Астанова вирішили оскаржувати у суді.Однак минулого разу на засідання не з’явився перекладач.

Справу Астанова розглядають у Богородчанському суді після того, як судді Івано-Франківського міського суду оголосили самовідвід. 

Сьогодні на засіданні захисник Астанова адвокат Розметов зазначив, що у Ельдара є можливість поновитися в університеті, це одна із причин, аби змінити йому запобіжний захід, пише “Галицький кореспондент”. З його слів, Астанов не планує втікати, він не може впливати на потерпілих. Брат вбитої Елі в Болгарії. Також Астанов не впливатиме на свідків, бо усіх їх допитали, він також не зможе знищити докази, бо вони у прокурора. Судді Гриновецький, Кукурудз і Малєєв порадилися у нарадчій і постановили залишити апеляційну заяву без задоволення.

Нагадаємо, справа почалася з того, що 24-річна студентка з Болгарії тимчасово проживала в Івано-Франківську та навчалася на 4-му курсі стоматологічного факультету ІФНМУ. Вона 1 червня пішла з дому та не повернулася. Подруга дівчини розповіла, що востаннє Еля Зію бачили в хлопця. Напередодні, 31 травня, студентка хотіла розлучитися з своїм хлопцем. Опісля – зникла. У квартирі хлопця і дівчини правоохоронці провели обшук, але Еля Зію не знайшли. У поліцію друзі повідомили лише 5 червня, бо шукали самостійно. Від 5 червня тривають розшукові заходи правоохоронців. Майже тиждень правоохоронці шукали її всюди: опитували свідків знайомих і сусідів.

12 червня стало відомо, що поліцейські знайшли тіло дівчини на Рогатинщині. Серед головних підозрюваних – хлопець-іноземець Ельдар Астанов. Відтак, у той же день під міським відділком поліції зібралися друзі і знайомі підозрюваного. 

24 липня Астанова випустили з СІЗО під домашній арешт. 

Читайте також: В Апеляційному суді пояснили, чому Ельдара Астанова випустили із СІЗО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...