Мед Атлант

Богородчанські судді дозволили Астанову відвідати лікаря. ВІДЕО

Судді Богородчанського районного суду дозволили обвинуваченому у вбивстві Ельдару Астанову відвідати медичний заклад цієї п’ятниці.

Рішення ухвалили сьогодні на черговому засіданні, пише “Суспільне”. 

Обвинувачений Ельдар Астанов та його два адвокати просили відкласти засідання через відсутність ще одного захисника Ровшанбека Розметова, який в цей час мав справу у Святошинському суді Києва. Адвокат Петро Кучкуда наполягав на тому, що продовження засідання буде порушенням права на захист.

Відповідно до Закону “Про адвокатуру”, коли захист здійснює декілька адвокатів, є право розподілити частину обов’язків кожного адвоката. В даному випадку, якраз адвокат Розметов клопотав про допит свідків, про ряд проведення інших дій у процесуально-судовому засіданні, саме він відповідає за ту частину захисту, – каже захисник Петро Кучкуда.

Прокурор Володимир Мельник також погодився із таким твердженням, тому суддя Олег Шишко повідомив, що наступне судове засідання у цій справі відбудеться 19 лютого о 10:00.

Також Ельдар Астанов подав заяву до суддів з проханням дозволити відвідати лікаря 14 лютого. Суд задовільнив це.

Нагадаємо, справа почалася з того, що 24-річна студентка з Болгарії тимчасово проживала в Івано-Франківську та навчалася на 4-му курсі стоматологічного факультету ІФНМУ. Вона 1 червня пішла з дому та не повернулася. Подруга дівчини розповіла, що востаннє Елю Зію бачили в хлопця. Напередодні, 31 травня, студентка хотіла розлучитися з своїм хлопцем. Опісля – зникла. У квартирі хлопця і дівчини правоохоронці провели обшук, але Еля Зію не знайшли. У поліцію друзі повідомили лише 5 червня, бо шукали самостійно. Від 5 червня тривають розшукові заходи правоохоронців. Майже тиждень правоохоронці шукали її всюди: опитували свідків знайомих і сусідів.

12 червня стало відомо, що поліцейські знайшли тіло дівчини на Рогатинщині. Серед головних підозрюваних – хлопець-іноземець Ельдар Астанов. Відтак, у той же день під міським відділком поліції зібралися друзі і знайомі підозрюваного. 

24 липня Астанова випустили з СІЗО під домашній арешт. 

Читайте також: Астанов залишиться під цілодобовим домашнім арештом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...