Мед Атлант

Суд Астанова: в суді допитали власника квартири, де жив підозрюваний

Сьогодні, 19 лютого, в Богородчанському районному суді провели чергове засідання у справі Ельдара Астанова.

На засіданні допитали одного зі свідків, Івана Дмитерка. У нього орендував квартиру підозрюваний у вбивстві молодик. Він розповідає, що їм з дружиною зателефонував Ельдар і попросив приїхати до поліції, пише “Галицький кореспондент”.

Саме дружина є власником квартири, він лише підвіз її і навіть не знав спершу, для чого потрібно відчиняти квартиру. Він каже, що весь час під час огляду хлопець був присутній, тривало це все не менше ніж півгодини. Деталей чоловік не знає, бо участь в огляді також брала, здебільшого, жінка.

Адвокат Розметов питав у чоловіка, чи Астанов заперечував проти огляду, чи з ним спілкувалися правоохоронці. Також поцікавився, скільки разів на територію квартири заходили працівники поліції – чоловік сказав, що він при огляді був присутній лише один раз. Також у нього питали, чи торкалися правоохоронці руками без рукавиць меблів.

«Я старався дивитися, але не можу сказати чітко, що я бачив усе. Я не знав, що я маю, як відеокамера, слідкувати за всіма руками», – каже власник Дмитерко.

Також він не зміг згадати, як саме вилучали речі з квартири. Каже, що підписав протокол і вийшов. Коли виходили з квартири правоохоронці – виходили з пакетом, а як у пакет пакували докази, він не пригадує.

Прокурор подав клопотання про допит свідків – слідчих, які були у слідчо-оперативній групі. Захисники Астанова проти допиту цих свідків, бо в цій ситуації вони не мають статусу свідків. Але суд, порадившись на місці вирішив клопотання все ж задовольнити.

Також прокурор клопоче про зміну порядку дослідження доказів, щоб дослідити речові докази сьогодні а потім продовжити допитувати свідки. Захисники вважають, що спершу варто допитати свідків. Це клопотання прокурора суд не задовольнив, докази досліджуватимуть після допиту свідків.

Нагадуємо, справа почалася з того, що 24-річна студентка з Болгарії тимчасово проживала в Івано-Франківську та навчалася на 4-му курсі стоматологічного факультету ІФНМУ. Вона 1 червня пішла з дому та не повернулася. Подруга дівчини розповіла, що востаннє Еля Зію бачили в хлопця. Напередодні, 31 травня, студентка хотіла розлучитися з своїм хлопцем. Опісля – зникла. У квартирі хлопця і дівчини правоохоронці провели обшук, але Еля Зію не знайшли. У поліцію друзі повідомили лише 5 червня, бо шукали самостійно. Від 5 червня тривають розшукові заходи правоохоронців. Майже тиждень правоохоронці шукали її всюди: опитували свідків знайомих і сусідів.

12 червня стало відомо, що поліцейські знайшли тіло дівчини на Рогатинщині. Серед головних підозрюваних – хлопець-іноземець Ельдар Астанов. Відтак, у той же день під міським відділком поліції зібралися друзі і знайомі підозрюваного. 

 5 вересня цього року колегія суддів, яка розглядади справу в Івано-Франківському міському суді, заявила про самовідвід. Тепер справу розглядають у Богородчанському районному суді.

Читайте також: В Апеляційному суді пояснили, чому Ельдара Астанова випустили із СІЗО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...