Мед Атлант

З 10 квітня Калуський протитуберкульозний диспансер не працюватиме

Рішення про ліквідацію протитуберкульозного диспансеру було прийнято 7 лютого 2020 року на сесії Калуської районної ради.

З 10 квітня хворим на туберкульоз стаціонарна допомога в смт. Войнилів надаватись більше не буде. Про це повідомив завідувач поліклінічного відділення Калуського ПТД Дмитро Пронь, інформують “Вікна”.

“Питання про подальшу роботу поліклінічного відділення, яке знаходиться в Калуші на вул.Каракая, 25, залишається відкритим, опрацьовується механізм створення Калуського фтизіатричного відділення як структурного підрозділу КНП “Тисменицький протитуберкульозний диспансер”. Тому деякий період хворі на туберкульоз можуть залишитись без протитуберкульозних препаратів. Такі реалії сьогодення медичної реформи в Україні”, — зазначив Дмитро Пронь.

Калуський протитуберкульозний диспансер має в своєму складі поліклінічне відділення (м. Калуш), стаціонарне відділення (смт. Войнилів) та бактеріологічну лабораторію. Поліклінічне відділення обслуговує пацієнтів міста та Калуського району, надає консультативну допомогу при підозрі на туберкульоз, проводить лікування хворих у амбулаторних  умовах, диспансеризацію осіб, які перехворіли туберкульозом, проводить обстеження та хіміопрофілактичне лікування контактних осіб, дітей та підлітків з позитивними реакціями Манту, санаторно-курортне оздоровлення пацієнтів.

Стаціонарне відділення на 60 ліжок, яке розташоване в селищі Войнилів, надає медичну допомогу хворим на туберкульоз Калуського, Галицького і Рогатинського районів. За 2019 рік в стаціонарі було проліковано 174 хворих, з яких — 131 хворий із Калуського району.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...