Мед Атлант

На заяву Марцінківа про ромів відреагували посольство США та МВС

​​Сьогодні, 22 квітня, мер Франківська Руслан Марцінків доручив правоохоронцям вивезти ромів з міста до Закарпатської області. Тих, хто їхати відмовляється, очільник міста рекомендував “пакувати” в автобус.

МВС відреагувало на слова Марцінківа.

МВС засуджує дискримінаційні вислови мера Івано-Франківська щодо ромів. Неприпустимо ділити наших громадян за етнічною ознакою. Міський голова не має права і не буде давати незаконні вказівки поліції щодо поводження з особами різних національностей. Перед законом всі рівні! – повідомляють на каналі МВС у Телеграмі.

Окрім того, американські дипломати закликають українських чиновників виступити проти нетерпимості та забезпечити захист прав людини.

Відповідне повідомлення опубліковано в твітері посольства США в Україні, інформує Цензор.НЕТ.

Ми глибоко стурбовані повідомленнями про дискримінацію і утиски ромів з боку міського голови Івано-Франківська. Ми закликаємо українських чиновників виступити проти нетерпимості та забезпечити захист прав людини, – сказано в повідомленні.

Раніше мер Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив вивезти громадян ромської національності, які перебувають у місті, в Закарпатську область.

Що значить відмовилися? А чому не запакували? Є поліція. До наступного вівторка ви повинні вирішити цю проблему. Ми вам автобус дали. Поліція просила дати автобус – дали. Чому не запакували і не вивезли? – сказав Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...