Мед Атлант

Роми Закарпаття подають на Марцінківа у суд

Роми Закарпаття підготували позов проти мера Франківська Руслана Марцінківа на суму 250 000 грн – за порушення честі та гідності ромської національної меншини.

Мовляв, це все через висловлювання мера щодо виселення ромів Франківська в Закарпатську область.

Позов подано від ГО ” Спільнота ромів Закарпаття”. До слова, про саму організацію відомо небагато. Зареєстрована вона у селі Холмок Ужгородського району. Дата заснування – 24 квітня.

Копія позовної заяви:

Нагадаємо, на одній з оперативних нарад міський голова дав доручення вивезти людей ромської національності з міста в Закарпатську область.

Правозахисні і ромські організації засудили заяву Руслана МарцінківаСтурбованість висловлюванням мера висловило і посольство США в Україні. А міністр МВС Арсен Аваков повідомив про відкриття кримінальної справи за фактом висловлювання Руслана Марцінківа.

Наступного дня Руслан Марцінків вибачився за емоції під час скандальної заяви про ромів, яких мали вивезти на Закарпаття. Він зазначив, що мова йшла про конкретних осіб, які більше місяця не дотримувалися карантину. Марцінків також сказав, що поліція сама звернулася до нього з проханням надати транспорт для ромів, які прописані в Іршавському і Свалявському районах Закарпатської області, щоб доставити їх додому.

Читайте також: Як Руслан Марцінків сходив на допит у поліцію у справі ромів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...