Мед Атлант

Як рятували загиблу в Карпатах франківку – розповідь очевидця. ВІДЕО

Дописом про те, як намагалися врятувати франківку, поділився у фейсбуку Михайло Ковальчук.

З його слів до його групи жінка приєдналася по дорозі. “Приїхали на базу відпочинку, а через день вирушили в похід на вершину Косач. Деякий час вона з нами йшла, а потім сказала, що повертається на базу, бо зранку вирішила не йти з ночівлею разом з нами в гори”, – розповідає пан Михайло.

Як згодом з’ясували, туристка захотіла піднятися на Шпиці сама. Досвіду не мала, її просили цього не робити.

Коли ми прийшли на базу, то після 16:00 год. вже зв’язку з нею не було. Потім Анатолій (член групи – ред.) зателефонував знайомому з рятувальної служби –  він скинув. Після другого дзвінка відповів, сказав, що зайнятий і знаходиться біля вершин Шпиці, що у нього надзвичайний випадок, – розповідає чоловік.

Близько першої години ночі чоловіки були на місці. На місці побачили цю саму жінку Надію, вона не рухалася. До допомоги долучилися ще рятувальники, які приїхали вчора на відпочинок і знаходилися неподалік, один з них ще й був парамедиком.

Рятувальник Василь сказав, що травми, які вона отримала внаслідок падіння зі скелі, на яку по факту не всі професіонали з необхідним обладнанням наважуються піднятися, досить серйозні, шанси вижити у неї мінімальні.

Про падіння рятувальникам розповіли туристи. “Ми якомога швидше на носилках по крутим засніженим і такими небезпечним спускам оперативно, на скільки можливо, знесли. За декілька хвилин, близько 4:20 год., під’їжджаючи до “швидкої” Надія пішла з життя”, – каже Михайло.

Чоловік зауважує: якби були кращі дороги та гелікоптер, жінку би встигли врятувати.

Друзі, будьте обережні, і перш ніж приймати якісь рішення в горах, відкиньте емоції, подумайте, адже від них дуже часто залежить збереження здоров’я, життя. Не ходіть поодинці, вершини інколи цієї безпечності не пробачають людям, і не варто переоцінювати свої власні сили. Бережіть себе, – завершив розповідь Михайло Ковальчук.

Нагадаємо, жінка загинула у Карпатах 22 травня. 

Поліція відкрила кримінальне провадження. 

Наразі поліцейські кваліфікують цей випадок за ч. 1 ст. 115 ККУ з відміткою «нещасний випадок». В ході досудового розслідування правоохоронці з’ясують всі обставини, – повідомляють у поліції.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...