Мед Атлант

За пів року на Франківщині 19 дітей постраждали від жорстокого поводження

За перше півріччя цього року на Прикарпатті 19 дітей постраждали від жорстокого поводження. Семеро з них зазнали психологічного насильства, 12 – фізичного.

Про це  Суспільному повідомила головна спеціалістка з питань запобігання дитячій бездоглядності обласної служби у справах дітей Ірина Фриз.

18 дітей, до яких застосовували насильство – з біологічних сімей, одна знаходиться під опікою та піклуванням. Батьків 15-х дітей притягнуто до адміністративної відповідальності.

Щодо трьох дітей ухвалене судове рішення про відібрання дітей від батьків без позбавлення батьківських прав. Одну дитину забрали із сім’ї з позбавленням батьківських прав.

Семеро дітей отримали психологічну допомогу, одна – юридичну, двом дітям надали медичну допомогу та п’ятьом – комплексну. Ще двох дітей помістили до соціальних закладів, а двох – до закладів охорони здоров’я.

До слова, за перше півріччя 2020-го року працівники ювенальної превенції Івано-Франківщини виявили та задокументували 459 фактів неналежного виконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей.

Читайте також: На Прикарпатті розшукали трьох дітей, які утекли з дому через конфлікт з батьками.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...