Мед Атлант

У Франківську батьків школярів змушують здавати гроші на засоби гігієни

У Франківську в деяких школах батьків змушують здавати гроші на різні засоби гігієни, щоб діти змогли піти до школи.

Про це повідомила голова ГО “Мами Прикарпаття” Мар’яна Вершиніна у соціальних мережах.

За останні кілька днів до мене активно почали дзвонити і писати батьки учнів. Усіх хвилює питання фінансування закладів освіти. Місцева влада розповідає, що всі школи забезпечені необхідними засобами, та практично готові до початку нового навчального року. То що це за вимоги до батьків? Чому мами повинні здавати кошти на закупку переліченого у спиках? Де правда? То є все необхідне чи нема? Хто має забезпечити та підготувати школи до 1 вересня?

Жінка звернулася до Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради, зокрема до керівника Ігора Максимчука, щоб той прояснив та вирішив ситуацію.

Шановні друзі, антисептичними, миючими, дизінфікуючими засобами, безконтактними термометрами, масками всі освітні заклади заклади забезпезпечені за кошти міського бюджету. З 1 вересня ми розпочинаємо 2020 – 2021 навчальний рік у звичному режимі, – прокоментував чиновник.

Також Максимчук повідомляє, що відповідно до рішення виконавчого комітету збір готівкових коштів у закладах освіти заборонений.

Якщо у вас є конкретні факти ( заклад, клас, група…) щодо незаконних дій , прошу повідомляти, – додав керівник Департменту.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...