Мед Атлант

На Прикарпатті сформували деякі виборчі округи з порушеннями

В Івано-Франківській області деякі територіальні виборчі комісії (ТВК) порушили вимоги Виборчого кодексу, передчасно сформувавши територіальні виборчі округи.

Про це повідомляє Громадянська мережа “ОПОРА”.

4 вересня представники Громадянської мережі ОПОРА відвідали засідання Косівської міської та районної територіальних виборчих комісій на яких утворили територіальні виборчі округи для організації та проведення виборів. Це можна трактувати, як порушення термінів формування округів.

Таке ж порушення представники ОПОРИ зафіксували у Брошнів-Осаді, де селищна ТВК провела засідання із формування територіальних округів 3 вересня.

Відповідно до Виборчого кодексу та Постанови ЦВК  рішення про утворення виборчих округів приймається територіальною виборчою комісією після початку виборчого процесу відповідних виборів, однак не пізніш як на другий день виборчого процесу. А як відомо, виборчий процес розпочався 5 вересня.

Також, Косівська районна комісія, утворивши територіальні округи для організації та проведення виборів до районної ради, розділила Косівську міську громаду між двома округами.

5 вересня Верховинська районна територіальна виборча комісія на своєму засіданні утворила чотири виборчі округи. Частина населених пунктів Верховинської селищної громади входять до четвертого округу із населеними пунктами Зеленської громади, що теж порушує неподільність громад при утворенні територіальних округів.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...