Мед Атлант

«Слуга Народу» оприлюднила попередні результати опитування Зеленського

Партія «Слуга Народу» опублікувала попередні результати опитування президента Володимира Зеленського. Результати опубліковані за підрахунками 74% анкет, тобто вони ще не остаточні.

Попередні цифри свідчать, що учасники опитування однозначно підтримали 4 з 5 пропозицій Зеленського, думки порівну розділились щодо вільної економічної зони на Донбасі, пише Громадське.

Сумнівне опитування.

Слід зазначити, що таке опитування важко назвати репрезентативним, бо воно було добровільним і його організатори самі не формували вибірку. Тобто серед учасників опитування не були в рівній мірі представлені українці різного віку, статі, освіти тощо. Також ми не знаємо, скільки було жителів сіл, а скільки — міст, скільки учасників було з різних регіонів країни.

Тобто якщо брати соціологічні стандарти, опитування важко назвати таким, що демонструє реальну думку населення.

Крім цього, під час опитування фіксували різні «порушення» (у лапках, бо це не були реальні вибори й тому це не можна назвати порушеннями юридично), зокрема деякі люди отримували по 5 анкет, десь голосували неповнолітні.

Про серйозний вплив порушень свідчать і дані екзит-полу соціологічної групи «Рейтинг», який вона представила учора. Його результати суттєво відрізняються від того, що сьогодні представила «Слуга Народу»:

  • за довічне ув’язнення за корупцію 81% людей, проти — 16%;
  • за вільну економічну зону на Донбасі 45%, проти — 33%;
  • скорочення парламентарів до 300 підтримали 95%, проти — 4%;
  • за легалізацію канабісу в медичних цілях 70%, проти — 24%;
  • право України щодо гарантій Будапештського меморандуму підтримали 78%, проти — 10%.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...