Мед Атлант

У Франківську пенсіонера оштрафували на 100 тисяч за безакцизний алкоголь

Нещодавно у Франківську відбувся суд над пенсіонером, який продавав безакцизний алкоголь.

Відомо, що у березні чоловік у Львові познайомився з невстановленою досудовим слідством особою та домовився із нею про придбання незаконно виготовлених алкогольних напоїв. При цьому, пенсіонер не мав відповідних дозвільних документів (ліцензії), якими встановлювався порядок виробництва та обігу підакцизних товарів. Чоловік придбав декілька тисяч скляних пляшок, за які заплатив 25 тисяч доларів США.

Придбані алкогольні напої він зберігав з метою збуту в складському приміщенні, що розташоване в місті Івано-Франківську по вулиці Чорновола, 157.

У подальшому, упродовж березня-травня 2020 року чоловік продавав незаконно виготовлений підакцизний товар жителям Івано-Франківської області за ціною 45 гривень за пляшку горілки об`ємом 0,5 л, 25 гривень за пляшку горілки об`ємом 0,25 л та 15 гривень за пляшку горілки об`ємом 0,1 л.

За результатами обшуку приміщення, де чоловік зберігав незаконно виготовлені алкогольні напої, було виявлено та вилучено: 3223 скляних пляшок об`ємом 0,5 л кожна горілки торгової марки «Перлова»; 625 скляних пляшок об`ємом 0,1 л кожна горілки торгової марки «Перлова»; 7240 скляних пляшок об`ємом 0,1 л кожна горілки торгової марки «Олександрія Пшенична»; 1164 скляних пляшок об`ємом 0,5 л кожна горілки торгової марки «Франківський Стандарт»; 7 скляних пляшок об`ємом 0,25 л кожна горілки торгової марки «Франківський Стандарт»; 462 скляних пляшок об`ємом 0,25 л кожна горілки торгової марки «Калганов медова з коньяком»; 564 скляних пляшок об`ємом 0,5 л кожна горілки торгової марки «Калганов медова з коньяком»; 441 скляних пляшок об`ємом 0,5 л кожна горілки торгової марки «Калганов з перцем»; 5 скляних пляшок об`ємом 0,5 л кожна горілки торгової марки «Львофф», а всього в кількості 13 тис. 731 пляшка.

Крім цього впродовж березня – травня чоловік додатково незаконно придбав підроблені марки акцизного податку на алкогольні напої та продавав їх.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у пред`явленому обвинуваченні визнав повністю. Пояснив суду, весь алкоголь він зберігав їх у приміщенні складу «Аскор Україна», де він працював і працює вантажником неофіційно. Про зберігання там алкоголю протягом невеликого проміжку часу він усно домовився із завідувачем складу. Розкаюється у вчиненому, просить суворо його не карати, врахувати його вік та стан здоров`я.

В результаті суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.204, ч.1 ст.199 КК України та призначив покарання:

за ч.1 ст.204 КК України – у виді штрафу в розмірі 5 000 (п`яти тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85 000 (вісімдесят п`ять тисяч) гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів (алкогольних напоїв);

за ч.1 ст.199 КК України – із застосуванням ч.1 ст.69 КК України – у виді штрафу в розмірі 6 000 (шести тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 102 000 (сто дві тисячі) гривень.

На підставі ч.1 ст.70 КК України, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим остаточно призначити обвинуваченому ОСОБА_1 покарання за сукупністю злочинів у виді штрафу в розмірі 6 000 (шести тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 102 000 (сто дві тисячі) гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів (алкогольних напоїв).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...