Мед Атлант

Як поліцейські Франківщини несуть службу на контрольно-пропускних пунктах

Контрольно-пропускні пункти функціонують, щоб завадити розповсюдженню респіраторної хвороби COVID-19, адже зараз Прикарпаття – у «червоній» зоні. На них несуть службу поліцейські, медики, рятувальники та військовослужбовці Національної гвардії.

Зокрема, на Прикарпатті встановлені контрольно-пропускні пункти як на в’їздах в область, так і в межах області на яких залучаються медичні працівники для проведення температурного скринінгу, опитування осіб щодо наявності у них респіраторних симптомів, працівники національної поліції та державної служби з надзвичайних ситуацій, а також чергуватиме бригада екстреної медичної допомоги. Про це інформує пресслужба обласної поліції.
У час посиленого карантину призупиняються регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території області (внутрішньо обласні маршрути), приміському залізничному сполучені, міському автомобільному та електротранспорті у міському сполученні, крім перевезення:
🔴легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, в яких не більше п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років;
🔴службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше, ніж за два дні органи Національної поліції області.
Додатково до цих обмежень буде заборонена посадка та висадка пасажирів на регулярні та нерегулярні рейси міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом в населені пункти Івано-Франківської області та з них.
Нагадаємо, заклади громадського харчування можуть працювати лише навинос, а розважальні заклади, нічні клуби, кінотеатри, спортивні зали – тимчасово припинити роботу.
Крім того, на час дії жорстких карантинних обмежень у регіоні заборонено проведення культурних і релігійних заходів. Освітній процес призупиняється і відбуватиметься із використанням технологій дистанційного навчання.
Ми продовжуємо перевіряти розважальні заклади, торгові центри, магазини, установи харчування, перевізників та інших суб’єктів господарювання щодо дотримання ними карантинних обмежень, які діють. Для цього працюють мобільні групи, які стежать за дотриманням карантину. Закликаємо прикарпатців з розумінням та відповідальністю поставитися до діючих карантинних заходів та вимог поліцейських щодо необхідності їх дотримання. Підкреслюємо, що усі ці заходи вживаються з єдиною метою – зупинити розповсюдження захворювання та зберегти людські життя. Будьте свідомими, подбайте про власну безпеку та безпеку оточуючих, – нагадують у поліції.
Географія розміщення контрольно-пропускних пунктів на Прикарпатті:
1. с. Фрага, Івано-Франківського р-ну, автошлях Н-09, вул. Львівська;
2. м. Рогатин, Івано-Франіквського р-ну,
автошлях Н-09, при в’їзді в місто зі сторони м. Івано-Франківська;
3. с. Нижнів, Івано-Франківського р-ну,
автошлях Н-18, вул.Дністерська;
4. с. Котиківка, Коломийського р-ну, автошлях Р-24, вул. Височана;
5. м. Снятин, Коломийського р-ну, автошлях Н-10, вул. Шевченка;
6. с. Верхній Ясенів Верховинського р-ну
автошлях Р-62, перед кільцевим перехрестям,з’їзд до с. Верхній Ясенів;
7. с. Яблунів, Косівського р-ну
автошлях Р-24, перед кільцевим перехрестям, з’їзд до с. Яблунів;
8. с. Яблуниця Надвірнянського р-ну автошлях Н-09, на межі з Закарпатською областю;
9. м. Яремче, Надвірнянського р-ну
автошлях Н-09, в’їзд в місто зі сторони м. Івано-Франківська;
10. с. Шепарівці, Коломийського р-ну
автошлях Т-0905, перед кільцевим перехрестям, з’їзд у напрямку м. Коломия;
11. м. Калуш, Калуського р-ну
автошлях Н-10, в’їзд в місто зі сторони м. Івано-Франківська, напроти АЗС «ОККО»;
12. м. Долина, Калуського р-ну
автошлях Н-10, біля кільцевого перехрестям, з’їзд у напрямку м. Калуша;
13. м. Болехів Калуського р-ну, автошлях Н-10, вул. Стрийська, на межі з Львівською областю;
14. с. Крилос, Івано-Франківського р-ну,
автошлях Н-09, перед заїздом в с. Крилос.
“Правоохоронці звертаються до прикарпатців та гостей з порозумінням ставитися до всіх карантинних обмежень, які перш за все запровадженні з метою запобігання поширенню небезпечної інфекції”, – йдеться у дописі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...