Мед Атлант

Менеджерка “UA: Карпати”, яку судять через хабарництво, свою вину визнала лише частково

Івано-Франківський міський суд розпочав розгляд  кримінального провадження щодо менеджерки “UA: Карпати” Наталії Кияницької, яка обвинувачується у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

На засіданні 4 березня прокурор зачитав обвинувальний акт. За версією слідства Кияницька вимагала у двох підлеглих хабарі за призначення щомісячних премій та надбавок до заробітної плати – в одного 5 тисяч гривень, в іншого – 6 тисяч гривень, передає Курс.

Кияницька заявила, що визнає свою вину частково і буде давати свідчення після допиту свідків та дослідження документальних доказів у справі.

Наступне засідання відбудеться 18 березня.

Нагадаємо, 1 грудня представники Служби безпеки України провели обшук у кабінеті Кияницької і викрили її на систематичному вимаганні хабарів у підлеглих. Менеджерку філії було затримано.

Як писав КУРС, 3 грудня 2020 року до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 168 160 грн. Підозрювана внесла заставу 4 грудня 2020 року та була звільнена з-під варти.

Місяць тому правління АТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” відсторонило від роботи менеджерку Івано-Франківської регіональної дирекції “Карпати” (UA: Карпати) Наталію Кияницьку до завершення кримінального провадження. У протоколі засідання зазначено, що Кияницьку відсторонено “зі збереженням посадового окладу”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...