Мед Атлант

У підручнику з української мови виявили посилання на порносайт

У підручнику з української мови для 10 класів під авторством Олександра Авраменка від видавництва Грамота виявили лінк, що веде на порносайт.

Про це у своєму відео у соцмережі TikTok розповів школяр під ніком toxacheep, передає НВ.

За його словами, якщо пройти за посиланням з тексту про шкільний дрес-код на сторінці 189, то можна потрапити на ресурс з порнографічним контентом.

Причиною конфузу, ймовірно, стала помилка, і насправді лінк повинен вести на новинний сайт Миргорода.

Шкільну книжку видали у 2018 році у 2000 екземплярів. Автором підручника позначено Олександра Авраменка – науковця та відомого популяризатора української мови. Він написав чимало мовних посібників, а випускники готуються до ЗНО найчастіше за його підручниками.

Олександр Авраменко випадком засмучений. Його помічниця Оксана Авраменко розповіла в коментарі ТСН, що вони вже були раніше поінформовані помилкою у лінку.

Це взагалі було посилання на адміністрацію міста Новомиргород Кіровоградської області, але як нам сказали, це робота хакерів. Ми вже отримували дзвінки стосовно цього посилання і відреагували на це. Ми поскаржилися до кіберполіції, – сказала вона.

Наразі посилання на сайті Новомиргорода інший (rada-novomirgorod.gov.ua).  Водночас, за даними інтернет-архіву, ще на момент лютого 2019 року такий сайт і справді існував. Імовірно, домен перекупили, передає Уніан.

@toxacheep#хочуврек #рек♬ оригинальный звук – cheep🥀

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...