Мед Атлант

Верховний Суд знову скасував протокол ЦВК, за яким Вірастюк переміг на довиборах у Раду

23 травня Верховний Суд ухвалив постанову, якою визнав протиправними дії Центральної виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів на 87 округу на Франківщині. Про це повідомив адвокат Анатолій Попов, який представляє інтереси кандидата у депутати Олександра Шевченка, пише Суспільне Карпати.

Скасовано протокол ЦВК, яким встановлено результати голосування на проміжних виборах на виборчому округу № 87. Скасовано пункт один і пункт два постанови ЦВК, в якій вона визнала недійсним голосування на виборчих дільницях, на яких було втрачено голоси. Сподіваємося, що Велика Палата проявить свою принциповість, яка була продемонстрована 1 травня, та встановить законне рішення з врахуванням верховенства права з метою захисту прав виборців, — сказав адвокат.

Нагадаємо, 19 травня Центрвиборчком визнав голосування на шести дільницях виборчого округу 87 на Франківщині недійсним і встановив результати без їхнього врахування. Відповідно до рішення ЦВК, Василь Вірастюк переміг на проміжних виборах у Верховну Раду. Це вже вдруге Вірастюка Центрвиборчком оголосив переможцем на довиборах. 22-го квітня вперше Центральна виборча комісія встановила результати виборів народного депутата на 87 округу. Переміг кандидат від партії “Слуга народу” Василь Вірастюк.

Що відомо

28 березня на округу 87 з центром у Надвірній відбулися проміжні вибори у Верховну Раду України.

4 квітня на Франківщині в окружній виборчій комісії округу № 87 завершився підрахунок голосів. Члени ОВК проголосували за те, щоб визнати вибори дійсними. Відповідно до підсумкового протоколу, кандидат від “Слуги народу” Василь Вірастюк переміг — 31,25 %. За Олександра Шевченка проголосувало 29,69 %. Після оприлюднення результатів голосування кандидат у нардепи Олександр Шевченко подав позови у суди.

5 квітня голова Центрвиборчкому Олег Діденко повідомив, що ЦВК не оголосить переможця проміжних виборів в округу 87 на Івано-Франківщині, поки не буде остаточних рішень щодо справ про фальсифікації, які зараз розглядають у судах.

12 квітня Центрвиборчком зобов’язав ОВК № 87 скласти уточнений протокол результатів довиборів до Ради на одномандатному виборчому округу з урахуванням рішень судів.

22 квітня Центральна виборча комісія встановила результати виборів народного депутата на 87-му округу. Переміг кандидат від партії “Слуга народу” Василь Вірастюк.

1 травня Верховний Суд визнав протиправним протокол ЦВК, за яким Вірастюк переміг на довиборах у Раду.

5 травня ЦВК відмовила Василю Вірастюку у реєстрації народним депутатом України.

6 травня Центрвиборчком заявив, що шукає рішення, щоб встановити достовірні результати виборів в округу 87 на Івано-Франківщині.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...