Мед Атлант

6-річний калушанин зрушив з місця легковий автомобіль

Маркіян Сакулич вражає своєю недитячою мужністю і силою. У своїх 6 років хлопчик випереджає однолітків у спорті та навіть може з місця зрушити легковий автомобіль. Тренер спортивного клубу «ОКАМІ карате», Володимир Сакулич приємно вражений здібностями сина. Каже, що справжні чоловічі якості в Маркіяна проявлялися ще з пелюшок. Окрім того, Маркіян добре себе проявляє і в навчанні в школі, яку створив його батько.

Володимир Сакулич, пригадуючи раннє дитинство сина, розповів “Вікнам”, що він завжди вирізнявся справжніми чоловічими рисами:

Він не хотів, щоб його возили в дитячому візку, тож, вставав і віз коляску перед собою. Здивувало те, що коли я йому купив величезний трактор, він його постійно тягав туди-сюди. Ще коли він падав, то ніколи не плакав. Завжди був терплячим.

Помітивши природні здібності сина, батько привів його у власну спортивну студію з карате. Маленький Маркіян з легкістю запам’ятовував прийоми і з легкістю відпрацьовував їх на суперниках. Згодом батько зрозумів, що сина слід переводити в старшу групу. Там маленький хлопчик нарівні змагався із вищими і старшими хлопцями, які побували на змаганнях як в Україні, так і за кордоном. Такий прогрес став помітним всього за один рік.

Я не хочу хвалитися, проте помітив, що з усіх дітей мій шестилітній син найсильніший. З легкістю він випереджав і семи- і восьмирічних дітей у  перетягуванні канату та в інших силових вправах, — зауважує Володимир Сакулич.

Додатково батько-тренер із сином не займається, адже немає вільного часу і багато терпіння. Бажання навчатися і освоювати у спорті щось нове — завжди ініціатива маленького Маркіяна. Зараз Сакуличі готуються до першого серйозного змагання — чемпіонату України. Батько наголошує, що завдання перемогти — не основне. Важливим є досвід і сам процес підготовки.

Якось Маркіян спробував зрушити з місця автомобіль. Це сталося випадково. Хлопчик сказав татові, що хоче стати відомим. Той відповів, що потрібно вирізнятися серед інших цікавими й унікальними можливостями. І — запропонував зрушити з місця автомобіль. Тренер попередньо детально вивчив ризики і підготував Маркіяна до цього недитячого вчинку.

Зараз батьки скажуть, що це небезпечно для здоров’я. А ви обіпріться спиною до стіни і спробуйте зрушити її з місця. Ніхто нічого собі не заподіє. Це не є небезпечно. Я тренер і розумію, що може моїм учням завдати шкоди. І загалом перше правило тренера «Не зашкодь», — переконує Володимир Сакулич.

6-річний Маркіян успішно закінчив перший клас інноваційної школи розвитку «Марс». Батько хлопчика вирішив дати синові неформальну освіту. Таке рішення прийняв ще з народження Марка. Спеціально для своїх дітей Володимир Сакулич відкрив першу приватну школу, де з особливим підходом займаються з дітьми. На таке рішення вплинув його власний досвід навчання в школі:

Для мене було важко висидіти в школі, хоча вчився добре. Коли народився Маркіян, я всім сказав, що сам йому відкрию школу. Усі дивувалися. Проте, коли йому виповнилося шість, я відкрив інноваційну школу розвитку «Марс», в яку вклав чималі кошти. Зараз до мене ходять й інші діти, які успішно тут займаються.

Проте Володимир Сакулич таки планує познайомити сина і з традиційною школою, щоб той порівняв і зробив вибір, де він себе краще і комфортніше почуває.

Перший клас хлопчик закінчив добре. З легкістю засвоїв шкільний матеріал. Улюбленими предметами Маркіяна є читання та математика. А мотивують до навчання і спорту маленького богатиря дівчата, розповідає батько:

У нього є така чоловіча риса — йому подобаються дівчата. Я його мотивую. Кажу: якщо ти будеш гарно вміти читати і писати, то тебе любитимуть дівчата. Те ж кажу і про спорт. Тоді в нього є ще більше натхнення розвиватися і ставати кращим.

Батько слідкує за харчуванням сина. Зокрема, Маркіян не вживає хліба, газованих напоїв, чіпсів. Натомість їсть морозиво, фрукти, йогурт, мюслі. Батько каже, що синові таке харчування подобається і той не просить шкідливої іжі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...