Мед Атлант

На Франківщині оновили дороги до духовних святинь. ФОТО

На Івано-Франківщині є багато відомих паломницьких та відпустових місць, які стали доступнішими завдяки оновленню доріг державного значення за Національною програмою Велике будівництво.
В них щороку відбуваються міжнародні прощі.
Дорогою Н-10 Стрий — Мамалига можна добратися до села Гошів Калуського району, де на Ясній Горі розміщений Василіянський монастир та Духовний центр.
Об’їзна Тисмениці (частина дороги Н-18 Івано-Франківськ — Тернопіль) приведе до села Погоні, де розміщений монастир Успіння Матері Божої.
Уздовж дороги Р-24 Татарів — Кам’янець-Подільський є чимало сакральних пам’яток архітектури. Це часто відвідувані дерев’яні храми Верховинського району в селах Криворівня, Ільці та інші. Неподалік у храмі села Красник — відпустове місце із цілющою водою.
Дорогою Р-38 Богородчани — Гута через село Солотвин можна добратися до Великого Хрестовоздвиженського Манявського Скиту.
Дорогою Р-62 Криворівня — Чернівці можна добратися до старовинних дерев’яних церков у селах Тюдів та Великий Рожин, а в селі Верхній Ясенів — піднятися до найвисокогірнішої церкви нашої країни, яка давно стала місцем паломництва.
В Івано-Франківській обласній державній адміністрації обговорили питання облаштування під’їзних шляхів до паломницьких та відпустових місць Прикарпаття. З ініціативи ОДА розробляють путівник із релігійного туризму, до якого увійдуть найбільш відвідувані та важливі місця, пов’язані з історією церкви та духовним паломництвом.
«Такі заходи із покращення доступності до духовних центрів та їх привабливості важливі як для вірян, паломників, так і для туристів, зацікавлених пізнати історію, духовність та культуру Івано-Франківщини», — підкреслила голова ОДА Світлана Онищук.

Читайте також: В Івано-Франківську розпочались навчання з домедичної допомоги

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...