Мед Атлант

Трагічна звістка з фронту: війна забрала життя ще декількох прикарпатців

Прикарпаття втратило на війні ще декількох захисників.

Про це повідомила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.

Україна буде завжди пам’ятати своїх захисників і захисниць. Героїзм наших воїнів увійде назавжди в історію, – йдеться у повідомленні.

Трагічна звістка з фронту знову сколихнула Ямницьку територіальну громаду – у тяжкому бую з окупантами загинув житель села Тязів Петро Дутчак. Наприкінці березня Герой став на захист рідної Батьківщини від ворога. Петро служив на передовій старшим вогнеметником. 7 жовтня 2022 р. життя нашого земляка трагічно обірвалося у боротьбі проти військових формувань рф у Херсонській області.

Зеленська громада втратила Героя Івана Мартищука. У 2015 році боєць пішов воювати з російськими окупантами в зоні АТО/ООС. На захист країни воїн став і після початку повномасштабного вторгнення рф. Військовий боронив Україну в Запорізькій області. В Івана Мартищука залишилися дружина та донька. 25 листопада чоловіку виповнився б 41 рік.

Прикарпаття втратило ще одного Героя, солдата Нацгвардії, кавалера ордену «За мужність» III ступеня Олександра Гошилика. Багато з нас знає його як автора видання “Міст через вічність”. Олександр пройшов за своє молоде життя стільки, що вистачило б на декілька життів, справжній патріот, щирий.

На війні загинув військовослужбовець 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Віктор Іванов. Герой родом із села Криворівня Верховинського району. Боєць загинув у бою під Бахмутом. Йому було 44 роки.

В результаті артилерійського обстрілу під час бойових дій поблизу населеного пункту Яковлівка Донецької області загинув Герой з м. Надвірна Андрій Сенів. Таких відданих своїй країні побратимам ще треба пошукати. Щирий, добрий, відвертий. Завжди знаходив правильні слова, щоб підтримати побратимів перед початком бою. Він був надзвичайно щирим і чесним, завжди боровся за правду, а ще був дуже добрим сином, який дбав про своїх батьків. Йому назавжди залишиться 25.

13 жовтня у бою за Україну на Донеччині загинув житель с. Стецеви, командир бойової машини, сержант Погорецький Віктор Львович. Військовослужбовцю було 44 роки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...