Мед Атлант

Українських біженців просять не повертатися додому до весни

Українців, які від початку повномасштабного вторгнення росії виїхали за кордон, закликають, за можливості, не повертатись на Батьківщину у зимовий період.

Про це заявила віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час телемарафону.

Верещук пояснила, що росія програє на полі бою і перейшла до терору цивільного населення, знищуючи критичну інфраструктуру. У зв’язку з цим, вона просить українців, у яких є можливість, перезимувати за кордоном.

Віцепрем’єрка сказала, що повернення до України зараз означатиме знову наразити на небезпеку себе, своїх дітей та рідних.

росія перейшла до терору цивільного населення, вона не може воювати з армією, вона програє на полі бою… Буду просити не повертатися, нам треба пережити зиму. На жаль, мережі не витримають, ви бачите, що робить росія, – наголосила вона.

Верещук підсумувала, щоб вже весною українці повернулись та спільно відновлювали Україну.

Наші діти повинні жити і навчатися тут, але поки що утримаймось, тому що розуміємо, що ситуація погіршуватиметься, і зиму треба вижити. Переживемо зиму, а далі будемо думати про все решта, – підсумувала віцепрем’єрка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...