Мед Атлант

Як ветеран АТО на псевдо Рембо з Прикарпаття вдруге пішов воювати

Військовослужбовець Олег Дюг на позивний Рембо до 2015 року воював у 95 окремій десантно-штурмовій бригаді. Після третьої контузії чоловік повернувся додому. Згодом виїхав за кордон на роботу. 24 лютого 2022 змінило життя Олега — він повернувся на фронт у складі 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщини.

Історію бійця оприлюднив міський голова Калуської громади Андрій Найда. Автором допису про українського Рембо є його побратим Роман Михайлюк.

Олег Дюг — 30-річний боєць Збройних сил України родом із села Пійло Калуського району. У 2011 році пішов на строкову службу і потрапив у 95 окрему десантно-штурмову бригаду.

“Після армії Олег повернувся додому, допоки влітку 2014 року не дізнався про смерть від рук росіян свого кращого армійського товариша під Слов’янськом. З того часу його єдиним бажанням було помститися і знищити якнайбільше окупантів”, — пише Роман Михайлюк.

Далі — бої в Костянтинівці, Пісках, Водяному, Донецькому аеропорту та Авдіївці. У 2015 році Рембо отримав третю контузію. З такими бойовими травмами боєць не зміг воювати.

“Не знайшовши себе у мирній Україні, Олег Дюг поїхав працювати за кордон. На чужині він познайомився з дівчиною Яною, яка, як згодом з’ясувалося, також родом із Калущини. Історія кохання щасливо закінчилася поверненням додому і гучним весіллям”, — йдеться у дописі.

Однак вже наступного дня після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Рембо із залишками амуніції часів АТО/ООС оббиває пороги Калуського військкомату і проситься у 95 окрему десантно-штурмову бригаду. На той час його дружина була вагітною.

“Лікарі унеможливили його шлях до армійських підрозділів. Тоді Олег Дюг вступає у місцеву тероборону й одним із перших записується у створену на базі 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ зведену роту добровольців”, — пише побратим бійця Роман Михайлюк.

З цією ротою прикарпатський Рембо кілька місяців відвоював на Харківському та Сумському напрямках, де й дізнався про народження сина Лук’яна.

“На відміну від більшості добровольців бригади, Олег Дюг був досвідченим воїном. Його повернення тільки додало бойового духу та запалу героїчній другій роті 79 батальйону 102 бригади тероборони”, — йдеться у дописі.

За словами побратима, Рембо чотири місяці без ротацій та з обмеженою кількістю легкого стрілецького озброєння стримував сили професійного військового формування РФ в селі Червоне Запорізької області.

“Не для одного російського окупанта зустріч з Олегом Дюгом була останньою”, — пише Михайлюк.

За вилазки у тил ворога та бойові заслуги командування назначило бійця на посаду головного сержанта 79 батальйону.

“Через скромність Рембо не вважає, що робив в житті щось героїчне. Але українці повинні знати героїв, яким завдячують своїм існуванням. Ми повинні подбати, щоб такі патріоти більше не шукали щастя на чужині”, — йдеться у дописі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...