Мед Атлант

Прикарпатські рятувальники презентували нові зразки пожежної та аварійно-рятувальної техніки

Сьогодні, 11 січня, прикарпатські рятувальники продемонстрували керівництву області можливості спеціальної техніки, що залучається до ліквідації надзвичайних ситуацій. В заході також взяли участь голови районних військових адміністрацій та голови територіальних громад області.

Окрім техніки, рятувальники представили комплекс модульних приміщень з санітарними контейнерами, що будуть застосовуватись з метою забезпечення санітарно побутових умов для рятувальників, які залучаються до ліквідації надзвичайної ситуації,та продемонстрували на практиці швидке розгортання даного модуля.

«У минулому році та на початку поточного – за кошти державного бюджету ГУ ДСНС в області отримано 41 одиницю техніки та 49 одиниць – в якості гуманітарної допомоги від країн-донорів», – зазначив начальник Головного управління ДСНС в області Володимир Чернецький. «Це все сучасна техніка , призначена для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій різного характеру. Основне наше завдання полягає в оновленні технічному, щоб зменшити ризик та травмування особового складу під час ліквідації надзвичайних ситуацій. Також зазначена техніка вже використовувалась для ліквідації надзвичайної події в селі Грушка Тлумацької ТГ під час знешкодження фрагменту ракети типу «Калібр», яка влучила в житловий будинок. Дана техніка виявилась ефективною та допомогла саперам безпечно виконати роботи.»

Наше сьогодні завдання – завдання влади – акумулювати всі зусилля,щоб Службу з надзвичайних ситуацій забезпечити усім необхідним. Нам потрібно найсучасніше обладнання і найсучасніша техніка, а фахівці у нас найкращі. Ми маємо можливість щоденно спостерігати як рятувальники приходять на допомогу людям і оперативно та професійно виконують свою роботу. Тому, ми дякуємо всім працівникам ДСНС, які щоденно виконують поставлені перед ними завдання, – наголосила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Вся техніка на даний час введена в оперативний розрахунок і буде згідно встановлених алгоритмів ефективно залучатися для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, які виникають на території області та в межах України, у тому числі на деокупованих територіях.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...