Мед Атлант

Як воюють мінометники 109 окремого гірсько-штурмового батальйону. ВІДЕО

Мінометники 109 гірсько-штурмового батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади, що дислокується на Івано-Франківщині, зараз воюють на Донеччині. Бійці знищують російських окупантів на близькій відстані.

У чому полягає особливість їхньої роботи, розповіли у відео на Facebook-сторінці батальйону.

До складу мінометного розрахунку входять від трьох до п’яти військовослужбовців. Мінометників називають “кишеньковою артилерією”, бо вони супроводжують та допомагають артилерії.

Мінометники 109 батальйону працюють швидко, адже до позицій військових РФ близько. Бійці ведуть точковий вогонь з невеликою кількістю боєприпасів по визначених цілях. Натомість російські окупанти використовують значно більше снарядів, ведуть невибірковий вогонь, накриваючи населені пункти, йдеться у відео.

“Попри наявність на фронті важких зразків озброєння західного виробництва, міномети залишаються перевіреними та ефективними засобами враження противника. Робота мінометників — це перш за все скоординовані командні дії та гарна влучність. Все залежить одне від одно”, — пояснюють на Facebook-сторінці 109 батальйону.

“Очима” мінометника є безпілотники. Спостерігач знаходить точки, в яких працює ворог в зоні досяжності міномета. Бійці батареї отримують координати, наводять і відпрацьовують. Оператор дрона стежить за ситуацією на полі бою та корегує вогонь, потім доповідає про вражений об’єкт та стежить за діями російських військових.

“Військовослужбовці 109 окремого гірсько-штурмового батальйону стійко боронять рідну землю та щодня доводять окупантам, що Донбас — це Україна. Кожен день нашої стійкості на Донбасі важливий для захисту країни”, — йдеться у відео.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...