Мед Атлант

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук взяла срібло на ЧС-2023

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук вперше в кар’єрі здобула сріблу медаль у змаганнях з потрійного стрибка. Її нагорода стала першою для України на чемпіонаті світу з легкої атлетики в Будапешті.

Про це пише “Суспільне. Спорт”

Як пише видання, головною фавориткою у фіналі була венесуелка Юлімар Рохас, яка незмінно здобувала “золото” на трьох попередніх чемпіонатах 2017-2022 років. Пробилися до фіналу й третій номер світового рейтингу Шаніка Рікеттс з Ямайки та лідерка цьогорічної Діамантової ліги з Куби Леяніс Перес Ернандес. Чинна бронзова бризерка Торі Франклін знялася з турніру перед його початком.

Вже з першої спроби, повідомляє видання, Бех-Романчук стрибнула на 15 метрів, показавши другий найкращий результат в кар’єрі та особистий рекорд сезону. Стартовий стрибок вивів українку на проміжне перше місце.

Другий стрибок спортсменка виконала на 14.81 метра. У заліку вона залишалася першою, а найближче до неї підібралася Перес (14.96).

Зробивши заступ у першій спробі, фаворитка Рохас стрибнула лише 14.33 метра в другій спробі та підходила до третього раунду на проміжній восьмій сходинці.

15 метрів Бех-Романчук залишалися поза конкуренцію й після п’яти спроб. Лише в шостому стрибку українку перевершила Юлімар Рохас, стрибнувши на 15.08 метра.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...