Мед Атлант

Експосадовців Кутського лісництва судитимуть за незаконні рубки. ФОТО

Колишніх посадовців “Кутського лісового господарства” судитимуть за незаконне вирубування дерев на території національного природного парку “Гуцульщина”, що на Івано-Франківщині. Ймовірно, вони завдали збитків державі на 2,7 мільйона гривень.

Про це повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

Слідчі з’ясували, що до складу групи входили п’ятеро працівників “Кутського лісового господарства” — колишній та чинний директори, головний лісничий, начальник відділу лісового господарства та інженер з охорони лісу.

“Упродовж тривалого часу незаконно видавали документи для проведення рубок на території нацпарку, що вже понад 20 років не входить до “Кутського лісового господарства”. Далі деревину продавали людям, а гроші забирали собі”, — йдеться у дописі.

У такий спосіб на території національного парку зрубали понад п’ять сотень дерев ялиці, бука, осики, граба та ясеня.

Колишніх посадовців лісництва звинуватили за ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до семи років.

“Усіх учасників звільнили із займаних посад. Також для стягнення завданих державі збитків працівники ДБР арештували майно посадовців на загальну суму 5 млн грн. Це — три будинки, п’ять земельних ділянок та дві машини”, — інформують у відомстві.

Слідчі ДБР продовжують розслідувати інші факти незаконної діяльності колишніх посадовців лісництва. За попередньою інформацією, їхні дії, імовірно, завдали збитків державі на майже 100 млн грн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...