Мед Атлант

Нове обличчя в українському кіно: прикарпатець Василь Рогів дебютував у фільмі «День рішення»

Навіть в час війни в Україні розвивається кіно. Ця індустрія постійно в пошуку нових облич та талантів. Одним з них є 21-річний Василь Рогів, молодий актор з Богородчанщини, який стрімко підіймається на вершину успіху. Нещодавно хлопець дебютував у головній ролі у фільмі “День Рішення”, що знімався на Івано-Франківщині.

Старунські ботяри

Василь Рогів народився та виріс у селі Старуня. Там разом із однолітками хлопець створив гурт “Старунські ботяри”.

“Гурт виник на одній із сільських дискотек, тоді ми просто розважалися. Але вирішили зробити цю розвагу – чимось більшим.  В нас було кілька пісень комедійного характеру. Переважно ми висміювали в них якісь недоліки суспільства. Найбільший успіх стався після випуску пісні «Траса Солотвин-Старуня», яка стала популярною у соцмережі.

Пристрасть до акторського мистецтва

Але справжня пристрасть у юнака завжди була пов’язана з акторським мистецтвом. Тож Василь вступив до інституту на факультет актор кіно та театру. Зараз хлопець навчається у Києві, на магістратурі.

Перший досвід у кіно Василь Рогів отримав на групових зйомок у фільмах “Люди в чорному” та “Памфір”. Хоча ці ролі були скромними, вони дали йому можливість пізнати кіноіндустрію зсередини та збагатити свій досвід.

Акторська гра прикарпатця привернула увагу продюсера фільму “День рішення” Миколи Смеречука, який і запропонував Василеві головну роль.

«Я дуже здивувався, що на головну роль одразу розглянули мене. Оскільки я навчався у Києві, потрібно було повернутись до рідного села, щоб знімати фільм. Та все ж я вирішив відгукнутись. Хлопці вклали багато сил в проект. Я відчув певну відповідальність за те, що на мене поклали такі великі надії», – зізнається Василь Рогів.

“День рішення”

“Це проста історія з життя, яка відома більшості українцям” – саме таким чином починається знайомство глядача з фільмом “День рішення”. Адже стрічка частково заснована на реальних подіях і розповідає не лише історію одного героя, а й відтворює життя таким, яким воно є.

“Це не лише кіно, а й спроба віддати належне тим, хто поклав своє життя за Україну. Що робить цей фільм вартим уваги? Фільм показує життя без якихось фарб та уповільнень. Він відображає нашу реальність з усіма її радощами та складнощами. Фільм такоє відзнятий з нашим (прикарпатським) менталітетом. Він передає наші традиції та погляд на світ. У фільмі ми не намагалися говорити правильною українською мовою, ми використовували наш діалект, що робить стрічку ще більш автентичною та близькою до глядача, – зізнається головний герой фільму.

Зйомки фільму відбувалися на Богородчанщині.

“Кожен кадр фільму наповнений емоціями, силою та відданістю, що дозволяє глядачеві пережити кожен момент разом із нами. Ми хотіли показати людям, що ми не гірші за Голівуд. Тут у нас на Франківщині також можна зняти класний продукт. Прикарпаття разом із нашими краєвидами, горами – це прекрасне місця для зйомок різних фільмів”, – додав Василь Рогів.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...