Мед Атлант

Брат за братом: історія солдата Вінні в 102 бригаді

Солдат-стрілець 79 батальйону з позивним Вінні в 102 бригаді з літа 2023 року. Долучився до цієї бригади, бо тут служить його рідний брат.

Я прийшов сюди порівняно недавно, влітку 2023 року, хоча дуже хотів з самого початку, адже тут служить мій рідний брат. Ще до війни в мене був контракт з ДСНС – більше року шукав шляхи розірвати його і піти в ЗСУ, нарешті це вдалось зробити, і я тут, в батальйоні, на передовій, – розповідає боєць.
У Вінні є досвід служби та участі в АТО.
«Мені було легко адаптуватись до умов, адже я служив довгий час, брав участь в АТО, я не прийшов з цивільного життя. – каже Вінні. – Мій брат мене вчить, наглядає, так би мовити, за мною, адже у нього більше досвіду – він від самого початку війни тут».
Свій позивний отримав на службі в ДСНС.
«Чому у мене такий кумедний позивний? – Був такий випадок коли був в ДСНС, ми мали тренування, і я через необережність застряг в теплодимокамері. Спочатку всі сміялись, потім за ноги мене витягували, а потім почали мене називати Вінні – звідти і позивний».
На завершення додає, що йому байдуже до людей, які не хочуть іти в армію.
«Я рівно ставлюсь до тих людей, які не хочуть іти в армію. Це їх особистий вибір, насильно нікого не треба тягнути, бо вони не будуть воювати. Краще подумати про підвищення професійного рівня та забезпечення тих, хто хоче. Це професійна армія».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...