Мед Атлант

Чи готовий Франківськ до зими: результати перевірки

 «Озброївшись» технікою, засобами та працівниками, комунальні підприємства громади готові боротися зі снігом та ожеледою на дорогах. Під час традиційної вівторкової інспекції міський голова Руслан Марцінків спільно із заступниками відвідали комунальне підприємство «Муніципальна дорожня компанія», де перевірили готовність до зими. 

«У нас були певні запаси. Буквально за останній тиждень завезли ще 1200 тонн. І ще десь порядка 800 тонн мають довезти впродовж певного часу. Враховуючи попередні запаси, то буде запасів не менше, ніж раніше. Піскосоляну суміш взагалі цього року не закупляли, бо ще було з попередніх періодів. Автомобілів в нас є зараз 10 одиниць. Ще цього року нам партнери з Німеччини подарували 1 солерозкидач», – розповідає директор КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко.
Не тільки великі дороги і тротуари вздовж міських доріг, а й міжбудинкові проїзди та відпочинкові зони будуть розчищеними цієї зими. За цим слідкуватимуть комунальники КП «Комфортний дім» та КП «Благоустрій». За ними зафіксовано майже 1000 міжбудинкових проїздів, які і розчищатимуть, і посипатимуть задля вільного та комфортного проїзду та переходу.
«Запаси солі є, піщано-соляної суміші є. По всіх об’єктах, а ми утримуємо і сквери, і відпочинкові зони, дамби і міжбудинкові проїзди. Уже поставили ящики, наповнили піщано-сольовою сумішшю, оснащені інвентарем, тобто до зими ми готові», – зазначає директор КП «Благоустрій» Михайло Яцків.
Під час вівторкового інспектування очільник громади з перевіркою відвідав також садочок №33 «Кристалик». Адміністрація дошкільного закладу також підготувала приміщення до зими. Тут тепло та безпечно. Облаштоване укриття готове прийняти до 250-ти осіб одночасно, а температура у приміщеннях у межах норми для діток.
«Є два укриття: одне в приміщенні музичної зали, а друге – приміщення групи. Облаштоване віконницями, а групове приміщення облаштоване піском і блоками. Приміщення укриття дозволяє помістити 250 дітей, осіб вірінше. Дуже багато місця є. Старші групи на час тривоги знаходяться в музичній залі, а яслі і молодші знаходяться у груповому приміщенні. Там комфортно і гарно. Опалення централізоване, дуже тепло, від 20-до 22 градусів. Дітям затишно, комфортно», – розповідає директорка ЗДО №33 «Кристалик» Галина Шевчук.
Попри пониження температури, традиційні вівторкові інспекції надалі працюватимуть, запевнив міський голова Руслан Марцінків. Головні питання натепер: тепло та безпека в закладах освіти та медичних установах, а також життєдіяльність міста у зимовий період.
«Ми далі працюємо над укриттями. Ми зараз у дитячому садочку на Позитроні. А також дуже важлива є підготовка до зими. Є техніка, сіль, обладнання для того, щоби були проїзні дороги, проїзні двори міста. Ми є український тил, завдяки захисникам можемо сьогодні дати можливість діткам ходити в дитячі садочки, в школи. А також надати місту життя, щоби Франківськ працював. Тому надзвичайно важливий акцент зараз саме на цих речах: укриття в закладах освіти та підготовка та початок прибирання снігу в місті Івано-Франківську», – каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...