Мед Атлант

В Івано-Франківську попрощалися із загиблим воїном-пластуном Захаром Склярем

В Івано-Франківську попрощалися із загиблим 26-річним воїном 79 окремої десантно-штурмової бригади Захаром Склярем.

Панахиду за полеглим військовослужбовцем священники відслужили в храмі Святих Ольги і Володимира, йдеться в сюжеті Суспільного.

До початку АТО/ООС Захар Скляр жив у Кремінній Луганської області. У 2014 році він з родиною переїхав до Івано-Франківська. У вересні 2015 року вступив до тутешнього осередку “Пласту”.

Пластунка Анничка Королишин, яка прийшла віддати шану полеглому бійцю, знала Захара понад 10 років.

“Його взагалі всі любили. Він був таким привітним, світлим, але цей внутрішній стрижень — ти одразу бачив: хлопець має характер. Скільки я з ним перетиналася, скільки спілкувалася — одразу з’являвся радісний настрій”, — говорить Анничка Королишин.

На момент повномасштабного вторгнення РФ в Україну Захар Скляр навчався в одному з університетів Польщі. Втім покинув навчання та повернувся в Україну, щоб вступити до лав Збройних сил України. Друг загиблого воїна Олександр Озарко пригадує: Захар тричі намагався потрапити у військо, але через вік йому відмовляли. Згодом він таки пішов воювати у складі 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади, де був командиром взводу роти управління.

“Буквально місяць тому приїжджали до нього, на його місце служби в містечко Курахове. Захар, як завжди, був у гарному гуморі, життєрадісний. Таким ми його й будемо пам’ятати. На всі негаразди він завжди мав якусь веселу відповідь, ніколи не журився. Єдине, що завжди сумував за домом”, — говорить Олександр Озарко.

Арсен Скляр каже: коли брат йшов на війну — з родиною не радився.

“Я поважаю його свідомий вибір. І дякую братові за те, що він зробив. Захар цього хотів, він виконував обов’язки пластуна бути вірним Богові та Україні”, — каже Арсен Скляр.

До Івано-Франківського осередку “Пласт” Захар Скляр вступив у вересні 2015 року. Пластунка Анничка Королишин говорить, що він був гордістю організації.

“Наші хлопці, які виховані в “Пласті”, такі цілеспрямовані, як Захар. Для них це було логічне рішення, на гордість і на жаль. Тому що ми втрачаємо таких молодих хлопців, місце яких більше ніхто не заповнить. Це — важко”, — говорить Анничка Королишин.

Захар Скляр загинув 20 грудня 2023 року поблизу села Новомихайлівка Покровського району Донецької області. Військовослужбовця поховали на Алеї героїв у селі Чукалівка Івано-Франківської громади.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...