Мед Атлант

За незаконну рубку ялинок екоінспекція вже нарахувала 150 тисяч гривень збитків

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області спільно з Управлінням захисту економіки Нацполіції України провели позапланову перевірку Косівського РП «Райагроліс». Перевірку здійснено відповідно до ЗУ «Про звернення громадян».

Під час перевірки на території Нижньо-Березівського лісництва зазначеного лісогосподарського підприємства виявлено значні обсяги незаконної рубки новорічних ялинок – зрубано 379 дерев молодняка хвойних порід, — повідомляють у прес-службі екоінспекції.

За виявлені порушення екологічна інспекція нарахувала 151,323 тис грн завданої довкіллю шкоди. Матеріали перевірки передано до Управлінням захисту економіки Нацполіції України. Триває слідство.

Нагадаємо, що на виконання доручення Держекоінспекції України, Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області розробила та погодила план спільних дій з правоохоронними органами, відповідно до якого вживаються заходи реагування на порушення під час заготівлі, транспортування та реалізації новорічних ялинок. Працюють робочі групи, до складу яких включені державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області, представники правоохоронних органів, громадськість та засоби масової інформації.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...