Мед Атлант

У поліції розповіли подробиці стрілянини, а “Ельдорадо” зачинили на тиждень. ВІДЕОСЮЖЕТ

1 квітня поліція повідомила про стрілянину в нічному клубі Івано-Франківська. У результаті шістьох осіб затримано, двох випадкових потерпілих медики відпустили додому, а співвласники закладу мовчать. Самі ж працівники кажуть, що клуб зачинений на тиждень, бо піст.

Що стало причиною конфлікту – наразі невідомо. Попередньо встановлено, що шість осіб відпочивали у клубі без зброї. Згодом між двома виник конфлікт з невідомим відвідувачем. При цьому охорона закладу спрацювала і вивела на вулицю двох чоловіків. За ними вийшли ще четверо осіб з компанії. Вони пішли до машини, взяли зброю і повернулися до закладу. Постріли здійснювали свідомо, намагаючись налякати чи то хлопця, з яким виник попередньо конфлікт, чи охорону, яка виставила їх за двері.

Опісля надійшло повідомлення про стрільбу в нічному закладі на вул. Івасюка. Це сталося близько 3:00 години ночі. Очевидці розповіли правоохоронцям, що стрілянина відбувалася всередині клубу та зовні. Патрульні помітили, що зловмисники сідають в автомобіль Nissan і тікають. Тому два екіпажі вирішили наздогнати і заблокувати їх. Інспектори оперативно затримали чотирьох чоловіків поруч з автомобілем, а двох – неподалік машини.

В цей час свідки розповіли, що співучасники покинули місце на автомобілях  Volkswagen Caddy та Toyota Land Cruiser Prado. Тому ніші екіпажі через кілька хвилин заблокували ці машини на вулиці Незалежносі, а п’ятьох чоловіків – затримали. Проте  участі у стрілянині вони не брали, тому їх поліцейські відпустили. Проте зброю в машинах мали. Їх опитали, вони проходять свідками конфлікту.

Тому  й спочатку повідомлялося, що в результаті стрілянини було затримано 11 осіб.

За попередніми даними двоє постраждалих – місцеві жителі, 1994 року народження і 1982 року народження. Чоловіки участі в конфлікті не брали, однак стали випадковими жертвами. Медики двох потерпілих відпустили додому, бо постріли тільки зачепили чоловіків і травми незначні.

В усіх автомобілях була гладкоствольна мисливська зброя і травматична. Всі 11 затриманих – не місцеві, мешканці Київської, Харківської та Луганської областей. Більшість з них – працівники охоронної фірми.

У нічному закладі нашим кореспондентам працівники повідомили, що співвласників немає і адміністратора теж. Сам заклад зачинений до неділі через піст. Про охоронців працівник зауважив, що не впустити зловмисників було нереально, адже йшли зі зброєю у руках.

Щодо потерпілого 1982 року, то його наша знімальна група вдома не застала. Мама чоловіка навіть не знала про подію у нічному клубі. Каже, син поводився спокійно і на погане самопочуття не жалівся.

Прокуратура повідомила про підозру шістьом молодикам у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинене зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Сьогодні, 3 квітня, зловмисникам оберуть міру запобіжного заходу. Деталі читайте на МІСТО протягом дня.

Більше про інцидент дивіться у відеосюжеті:

Читайте також: Приниження вчителів і залякування: на Франківщині звільнили заступницю директора, проти якої виступив колектив школи. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...