Мед Атлант

Бюджетні установи Прикарпаття закупили авто на суму понад 105 мільйонів гривень. ІНФОГРАФІКА

У 2017 році бюджетні установи Прикарпаття у системі Prozorro закупили транспортних засобів на понад 105 мільйонів гривень.

Слід зазначити, що  на легкові автомобілі припадає майже половина від усіх минулорічних закупівель.

Новенькі “Toyota”, “Renault”, “Citroen” – це ще не повний перелік автомобілів, на які пересіли прикарпатські посадовці, пише МІСТО з посиланням на “Антикорупційну платформу”.

“Антикорупційна платформа” підготувала підбірку найдорожчих авто, що були придбані у 2017 році через систему Prozorro.

Очолюють рейтинг відразу два автомобілі загальною вартістю майже 2 млн грн, придбані Автопідприємством Івано-Франківської обласної ради.

У липні минулого року підприємство придбало автомобіль “Toyota Camry” 2017 року випуску за 792 200 гривень. Закупівля пройшла за процедурою відкритих торгів між двома учасниками – ТОВ “Сервісний центр “Діамант” та ТОВ “Класик-Авто”, яке й стало переможцем.

Місяць потому Автопідприємство купило позашляховик “Toyota Highlander” 2017 року випуску за 1 117 743 гривень. На торги прийшли вже знайомі учасники – ТОВ “Сервісний центр “Діамант” та ТОВ “Класик-Авто”. І знову тендерний комітет переможцем торгів визначив підприємство “Класик-Авто”.

“Антикорупційна платформа” поцікавилась, загалом скільки одиниць транспорту перебуває на обліку Автопідприємства обласної ради та для яких потреб він використовується.

Автопідприємство повідомило, що забезпечує транспортом керівництво обласної ради, депутатів обласної ради та працівників виконавчого апарату. А щодо їх кількості, то загалом на балансі підприємства перебуває 5 легкових автомобілів, 2 мікроавтобуси та один автобус:

Toyota Camry 2017 року випуску;

Toyota Highlander 2017 року випуску;

Ще одна Toyota Camry 2008 року випуску;

Chevrolet Cruze 2011 року випуску;

Daewoo Lanos 2007 року випуску;

Volkswagen Multivan 2006 року випуску;

Mercedes Sprinter 2003 року випуску;

Neoplan 2004 року випуску.

Двома автомобілями у 2017 році поповнився і автопарк Муніципальної варти Івано-Франківська. Муніципали придбали два новенькі “Renault Duster” 2017 року випуску у приватної виробничо-комерційної фірми “В.С.К.” за 938 000 гривень (тобто по 469 000 гривень за авто).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...