Мед Атлант

На Івано-Франківщині визначили переможця премії Стефаника

Вчора, 13 травня, відбулося засідання комісії з призначення премії імені Василя Стефаника в галузі літератури (ІІІ конкурсний тур).

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської облдержадміністрації. Комісія розглянула творчі роботи, які були допущені до ІІІ туру, за трьома номінаціями: “Поезія”, “Проза”, “Документальна і науково-критична література (естетика, літературознавство, мистецтвознавство, українознавство, художня публіцистика, критика, мемуаристика)”.

Цього року лауреатом премії імені Василя Стефаника в галузі літератури став Іван Війтенко за книжки “Блискавка на остриві осені” та “Дорога на узвишшя”.

Вручення премії відбудеться 19 травня в Літературному музеї Прикарпаття.

Нагадуємо, що сьогодні, 14 травня, День народження письменника Василя Стефаника. Премія імені Василя Стефаника в галузі літератури є найвищою в області відзнакою за вагомий внесок в розвиток літератури на Прикарпатті та в Україні. Премія присуджується з 1998 року.

Лауреатами премії у різні роки були Степан Пушик, Галина Турелик, Василь Грещук, Микола Лесюк, Степан Хороб, Ярослав Ткачівський, Євген Баран, Ольга Слоньовська, Марія Ткачівська, Ольга Деркачова, Роман Горак та інші.

Читайте також: Як сила перетворюється в насильство: у Франківську покажуть виставу про Калігулу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...