Мед Атлант

Івано-Франківську область хочуть зробити культурною серцевиною Центрально-Східної Європи. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні 5 травня відбувся круглий стіл “Карпатський простір. Мистецтво єднає” за участю міської та обласної влади, народного депутата України Анатолія Матвієнко та послів іноземних держав.

Відкрив круглий стіл народний депутат України Анатолій Матвієнко:

“Понад 50 дипломатів приїхали до Франківська. Мистецтво єднає в прагненні світлого майбутнього. Трохи більше двох років тому зібралась невелика група франківчан,  які хотіли показати позитивний приклад Європі, не плакатись, а мати світле майбутнє. Нас називали романтиками, мрійниками, сьогодні нас уже не одиниці. Це суттєвий злам філософіі думки”.

Депутат говорить, що тоді для них метою було привернути увагу до краю, об’єднати всі країни навколо фестивалю “Карпатський простір”, передає МІСТО.

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич звернувся до іноземних послів:

“Прикарпаття –  це не тільки Івано-Франківськ, але й мальовничі гори, давній Галич… Гуцули, бойки,  Опілля, Покуття – це наше  багатство. Приїжджайте, дивіться…”

Окрім того, організатори розповідають, що фестиваль “Карпатський простір” невипадково проходить в рамках святкування Дня міста Івано-Франківська, адже ця подія має бути важливою для Європи.

Міський голова Руслан Марцінків каже, що Франківськ динамічно розвивається і в цьому є також заслуга фестивалю. Окрім того, мер висловив вдячність присутнім делегаціям 14 країн учасників “Карпатського простору”.

Відеотрансляція круглого столу:

Круглий стіл Карпатський простір за участю послів різних краін

Posted by МІСТО on 2017 m. gegužės 5 d.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...