Мед Атлант

Щотижня, безкоштовно, без вікових обмежень у Франківську проходить забіг Runday. ФОТО

Сьогодні, 20 травня, в Івано-Франківську пройшов щотижневий забіг Runday.

Журналістам МІСТА вдалось поспілкуватись із організатором Даною Антонишин, яка розповіла, що runday – це щотижневі забіги на 5 км з фіксацією часу. Участь безкоштовна та відкрита для всіх, а результати публікуються онлайн, тому можна відслідковувати свій результат та вдосконалення.

“На створення runday нас надихнула британська ініціатива parkrun. Суть проекту у проведенні щотижневих 5-кілометрових забігів із фіксацією часу та публікацією на сайті.  Спочатку це відбувалось тільки у Києві, далі розповсюдилась у Львів, Тернопіль, а зараз вже і у Франківську. Тепер ми плануємо підключити і Хмельницький. Участь можуть брати всі без обмежень, але кожний учасник має зареєструватись, щоб отримати біговий ID. В цьому QR-коді міститься інформація про обліковий запис про результати бігу”, – розповіла Дана.

За словами організатора, головна ідея – 5 км, щотижня, безкоштовно, без жодних обмежень щодо віку або спортивної форми бігуна.

“Ми переконані, це найбільш доступна дистанція для широкого кола учасників, як для тих, хто тільки почав бігати, так і для більш досвідчених бігунів, що дозволяє стежити за своїм розвитком”, – підкреслила Дана Антонишин.

Дана Антонишин розповіла детальніше про біговий клуб. Зокрема, зазначила, що окрім щотижневого забігу проводяться також 2 рази на тиждень безкоштовні тренування. Тренувальний процес проходять під контролем тренера взимку в манежі коледжу фізичного виховання, а влітку на вулиці, зокрема, у парку чи озері.

Читайте також: Незабаром іванофранківці зможуть взяти участь у масовому велопробігу

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...