Мед Атлант

Професор з Франківська представив Україну на міжнародному конгресі митців. ФОТО

Професор кафедри дизайну і теорії мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв ПНУ ім.В.Стефаника, заслужений діяч мистецтв України Богдан Губаль представив Україну на Третьому Міжнародному пленарному засіданні Конгресу митців, що відбувся у місті Ніредьгаза (Угорщина).

Конгрес проходив у формі художнього пленеру із назвою “Ніредьгаза: обриси міста”. Митці з України, Румунії, Словаччини, Угорщини та Німеччини мали змогу обмінятися досвідом, познайомитися з художньою технікою, яка використовується сьогодні в європейській культурі, поділитися власними секретами майстерності та продемонструвати здобутки своєї культури.

На пленері, який тривав впродовж 2-х тижнів, професор Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника Богдан Губаль створив нову колекцію робіт, об’єднаних тематикою з історії Угорщини. Вона складалася з 8-ми творів, виконаних у техніці пастель. Про це повідомили МІСТУ у прес-службі ПНУ.

Підсумком роботи III Міжнародного пленарного засідання Конгресу митців стала виставка робіт у престижному виставковому центрі Міхалі Ваци. Малярство та графіка пленеристів поповнили колекцію картин музею мистецтв Ніредьгази. Відрадно зазначити, що 2 мистецькі роботи професора Богдана Губаля були також відібрані для національної колекції м.Ніредьгаза.

Читайте також: У Франківську пройшов Міжнародний польсько-український конгрес кардіохірургів. ФОТО 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...